Ny indsats vil understøtte masteruddannelser for ansatte i staten

I den periode er det muligt at søge op til 50.000 kr. til masteruddannelser mod tidligere 30.000 kr. Masteruddannelser er generelt dyrere end akademi- og diplomuddannelser.

Parterne i Den Statslige Kompetencefond ønsker at bidrage til, at de ansatte udvikler kompetencer kontinuerligt gennem hele arbejdslivet.

Efter- og videreuddannelse spiller en vigtig rolle i forhold til at fastholde medarbejdere i deres job – og til at skabe uddannelses- og karriereforløb, der gør det muligt, at medarbejderen har de kompetencer, der kræves for at bidrage til udviklingen på arbejdsmarkedet.
Efter- og videreuddannelse giver også et stærkt grundlag for beskæftigelse. I takt med den stigende levealder, så skal vi også blive længere på arbejdsmarkedet også her spiller det en rolle, at dine kompetencer er opkvalificeret.

Den nye indsats glæder også Kost og Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry, som udtaler:
”Jeg håber, at vores medlemmer på de statslige arbejdspladser vil se på den her mulighed. For det er jo en mulighed, når du kan få øget støtte til din master. Vi værdsætter alle initiativer, som gør det muligt for forbundets medlemmer at gøre sig klogere gennem enten efter- eller videreuddannelse.”

Ordningen gælder især for professionsbachelorer i ernæring og sundhed omfattet af CO-10- overenskomsten. Du kan læse mere om den her.