Ny minister for fødevarerne

Hjem fra EU

Dan Jørgensen (S) hentes hjem fra Europaparlamentet og bliver ny minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.  Han overtager posten efter Karen Hækkerup, der går videre til en stilling som Justitsminister efter kun fire måneder med fødevarerne.  

Samarbejde om fødevarekvaliteten

Formand for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parry, hilser den nye fødevareminister velkommen og glæder sig til at fortsætte et godt samarbejde om høj fødevarekvalitet og fokus på ernæring i det offentlige.

- Dan Jørgensen har desuden en vægtig arv at løfte efter sine forgængere, siger hun. Mette Gjerskov satte skub på økologien i den offentlige forplejning. En udvikling, som Karen Hækkerup støttede. Det håber jeg også at Dan Jørgensen er parat til.

En rigtig dyreven

Og det kunne han være. Dan Jørgensen har nemlig i sin tid i Europa-Parlamentet været optaget af miljøpolitik, dyrevelfærd og indsatsen for et bæredygtigt landbrug. Og når han kalder ministerposten for et drømmejob, så er det fordi ’fødevaresektoren er utrolig vigtig’, og det er emner han vil fortsætte med at kæmpe for, siger han.

Medvind fra højre og venstre

Dan Jørgensen får støtte fra både højre og venstre i folketingssalen, der anerkender ham for hans faglige kompetencer.  

Dan Jørgensen er uddannet cand.scient.pol.

Kilde