Ny regering med fokus på ernæring

God og sund ernæring. Sådan har den nye regering lanceret et stort projekt, der på tværs af hele fem ministerier, skal oplyse og understøtte danskerne i at ”tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring”, som det hedder i det spritnye regeringsgrundlag. Og det er ikke en dum idé, synes formanden for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parry.

- Det er svært at være utilfreds med, at regeringen har fået øjne op for, hvad god og korrekt ernæring kan bidrage til af sundhed og trivsel for danskerne. Jeg ser frem til at samarbejde med regeringen om den her indsats – og især til, at vi kan se resultaterne, siger hun.

Ghita Parry benytter lejligheden til at takke nu tidligere sundheds- og ældreminister, Sophie Løhde (V) for et godt og tæt samarbejde. Samtidig byder Kost & Ernæringsforbundets formand velkommen til de to nye, sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og ældreminister Thyra Frank (LA).

- Vi har stadig masser at gøre, når det glæder kampen mod underernæring og når det gælder at integrere kost og ernæring i endnu højere grad i de offentlige tilbud. Det gælder ikke kun på sundheds- og socialområdet, men også i vores skoler og daginstitutioner. Vi er klar til at løfte opgaverne, siger Parry.

Det er dog også en bekymret formand, der har læst regeringsgrundlaget.

- Jeg er bekymret for, om innovation bare et pænt ord for udlicitering og for, at loftet over væksten i den offentlige sektor, er en reel spareøvelse. Vi står med en masse dygtige medarbejdere, der knokler for at få enderne til at mødes. De skaber dagligt værdi for enkelte borgere og for vores samfund i helhed. Det er som om, politikerne ikke forstår, hvor stort presset er. De skruer mere og mere ned på mulighederne for at gøre sit arbejde fagligt tilfredsstillende og levere gode tilbud og løsninger for borgerne. Vi har massive problemer med stress og et hårdt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Jeg håber, at regeringen mener det, når de siger, at de vil være regering for alle danskere – for vi har alle brug for, at regeringen passer på den offentlige sektor, slutter Parry.

FAKTA

Det står der om ernæring i regeringsgrundlaget.

God og sund ernæring

Regeringen vil fremme borgernes sundhed. God og sund ernæring er centralt for det gode og sunde liv. Livsstilsbetingede sygdomme koster hvert år mange danske liv. Regeringen vil på tværs af fødevare-, sundheds-, ældre-, undervisnings- og socialområdet iværksætte en målrettet indsats, der gennem oplysning skal understøtte danskerne i at tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring.

 

Kilde