Ny regionsformand til Syddanmark

Regionen får en formand, som er stolt af sit fag. Hun vil bruge sin post til at skabe bedre arbejdsmiljø og klæde politikerne på, så de både er mere vidende om og har tillid til professionens kvalifikationer.

Fire hurtige til Jytte Lybech

 

Hvad siger du til valget?

”Jeg er så glad. Jeg har længe overvejet at tage springet og kender jo til arbejdet fra regionens bestyrelsesmøder, hvor jeg har set et forbillede i Ulla Rosenfeldt. Jeg er fagforeningskvinde helt ud til fingerspidserne og har i mange år arbejdet for både retfærdige og ordnede forhold på arbejdsmarkedet”.

Hvad vil du arbejde for?

”Synlighed er vigtigt. Folk skal vide hvem vi er, hvad vi står for, og hvor dygtige vi er. Jeg vil gerne arbejde for mere stolthed i vores fag og for mere oplysning til både politikerne og meningsdannerne, så de udtaler sig på et mere vidende grundlag”.

”Jeg vil gerne være med til at præge den sundhedspolitiske dagsorden til gavn for alle kostfaglige. Jeg vil gøre en stor indsats for at bevare kostfagligt personale i store og små køkkener, og for at vi i fremtiden er en naturlig, tværfaglig samarbejdspartner. Jeg vil sikre, at vores fag er en vigtigt faktor, når arbejdsgivere og politikere snakker om sundhed og ernæring”.                                             

Hvordan vil du føre det ud i livet?

Det handler om at markere sig, hvor man kan. Jeg vil banke på døren til både arbejdspladser og politikere for at skabe bedre relationer og fortælle, hvad vi kan, og hvor dygtige vi er til det.  

Hvad glæder du dig mest til?
”At komme i gang, smøge ærmerne op og få løst mine opgaver", afslutter Jytte Lybech leende, imens kollegaerne i baggrunden højlydt ønsker tillykke.

 

Kontakt

Jytte Lybech tiltræder sin stilling senest den 1. august 2016. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte sekretariatet, som tager sig af opgaverne indtil da. 

 

Om Jytte Lybech

  • Uddannet køkkenleder.
  • Arbejder på 26. år i produktionskøkkenet på Ældrecentret Fænøsund, Middelfart.
  • Tillidsrepræsentant siden 2004.
  • Kongresdelegeret i to valgperioder. 
  • Valgt som delegeret i PKA.