Nyuddannet - hvad nu?

OBS: Ændring af kontingent

Elever og studerende betaler elevkontingent i to måneder efter, de er færdiguddannede. Hvis du bliver ledig kan du søge om nedsat kontingent. For at få dit kontingent sat ned skal du sende dokumentation til Kost og Ernæringsforbundet. Læs mere om kontingent her.

Netværk og viden

Kost og Ernæringsforbundet er din kilde til viden, som du kan bruge direkte i din uddannelse, i dit arbejde og i din hverdag. Hver måned får du Danmarks bedste fagblad for dig, der arbejder med kost, ernæring og sundhed. Vi holder dig up-to-date med den faglige og politiske udvikling via vores målrettede nyhedsbreve. Via kost.dk får du dagsaktuelle nyheder og viden. Vi arrangerer konferencer, temadage og foredrag, hvor du både kan blive klogere og udveksle erfaring med andre fra professionen. Du kan også møde os på facebook.

Faglig sparring

Savner du inspiration og viden kan du altid kontakte vores medarbejdere og få faglig sparring. De kender udfordringerne og det politiske landskab. Uanset om du er elev, studerende, ledig, i offentlig eller privat virksomhed, leder eller noget helt andet - der er altid hjælp og sparring at hente hos os. Find en medarbejder.

Hvem er du og hvad kan du

Medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet har masser af kompetencer. Vi har sat ord på, hvad det er, vi kan i 11 faglige profiler. Brug dem som inspiration, når du fx søger job, eller når du skal argumentere for dit og dine kollegers værd. Læs de faglige profiler.


 Du har allerede dit første job

 

Få hjælp til ordentlig løn og arbejdsvilkår

Når du får nyt job, er det os, der hjælper dig med at forhandle din løn og dine arbejdsvilkår. På den måde får du en tryg start, hvor du kender til alle dine rettigheder og får den rigtige løn. Kontakt os på 31 63 66 00 og få hjælp til at:

  • skrive ansættelsesbreve og stillingsbeskrivelser.
  • få mest muligt ud af forhandlinger med din arbejdsgiver.
  • sikre dine rettigheder på jobbet.
  • forsvare dine rettigheder, hvis du bliver afskediget – du kan få fri juridisk assistance.
  • forsvare dine interesser i forbindelse med omstruktureringer og udliciteringer.

Meld dig ind i en a-kasse

Selvom du har fået job, er det alligevel en god ide at melde dig ind i en a-kasse. Det skal du gøre senest 14 dage efter du er færdig. Vi har et tæt samarbejde med FTF-A. Læs mere her.

 Du er jobsøgende

 

Karriererådgivning

Overvejer du at videre- eller efteruddanne dig? Tænker du på at skifte job? Savner du udfordringer og ved ikke helt, hvordan du kommer videre? Vores karriererådgivere kan hjælpe dig med at træffe de rigtige valg og se de mange muligheder. Karriererådgivning

På vej mod det første job – Traineeforløb for professionsbachelorer, kandidater og ernæringsteknologer

Du står med en videregående uddannelse i bagagen og vil gerne vise hvad du kan. Er du medlem af Kost og Ernæringsforbundet og FTF-A og lige dimitteret, så har du mulighed for at deltage i et traineeforløb, hvor du kommer i 4 ugers målrettet virksomhedspraktik kombineret med mulighed for opkvalificering på relevante kurser inden for det ernæringsprofessionelle felt. Læs mere.

Netværkscafeer og tilbud for ernæringsassistenter og ernæringshjælpere

Kost og Ernæringsforbundet afholder sammen med FTF-A netværkscafeer forskellige steder i landet for ledige ernæringsassistenter. Kontakt din regionsformand og hør, hvad der er af tilbud i regionen. Derudover tilbyder FTF-A også jobsøgningskurser. Læs mere på FTF-A's hjemmeside.

Hjælp til jobsøgning

Kost og Ernæringsforbundet har et tæt samarbejde med a-kassen FTF-A. Som medlem af FTF-A kan du få gratis jobrådgivning. De har jobrådgivere fordelt over hele landet. De står klar til at hjælpe dig, uanset om du er ledig eller i arbejde. Målet er at give kvalificeret rådgivning inden for generel jobsøgning, jobskifte, kompetenceafklaring og lignende. Læs mere her.

Nedsat kontingent

Ledige medlemmer kan søge om nedsat kontingent. For at få dit kontingent sat ned skal du sende dokumentation til Kost og Ernæringsforbundet. Læs mere om kontingent her.
Hvis du får et arbejde med en overenskomst, der kræver at du er medlem af en anden fagforening kan du tegne et interessemedlemskab. Læs hvordan her

Du skal læse videre

 

Du kan selvfølgelig også forblive medlem af Kost og Ernæringsforbundet under dit videre studie. Du fortsætter med kun at betale 50 kr. om måneden for dit medlemskab og beholder alle dine medlemsfordele.

Skal du i gang med at overveje emnet for dit projekt/speciale, eller i fuld gang med at skrive det, er du velkommen til at kontakte os. Vi vil selvfølgelig også gerne hjælpe med formidlingen af det, hvis emnet er relevant for en eller flere af vores medlemsgrupper. Kontakt en medarbejder fra professionsafdelingen.