Nyuddannet: Det kan du bruge FTF-A til

Med afslutningen på uddannelsen lukker et kapitel, og et nyt starter. Forhåbentlig får rigtig mange job hurtigt efter uddannelsen, men der vil være nogen, der ikke finder job med det samme. Der kan a-kassen FTF-A være en stor hjælp - både ved at give økonomisk sikkerhed men ikke mindst i forhold til at hjælpe med at komme videre i jobsøgningen.

Husk at melde dig ind i FTF-A

Hvis du ikke allerede er medlem af FTF-A, er det vigtigt, at du melder dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen. Hvis du gør det, har du mulighed for at få dagpenge på særligt gunstige vilkår. Overholder du derimod ikke denne tidsfrist, skal du have arbejde i minimum et år, før du har optjent ret til dagpenge.

Skal du have dagpenge

Hvis du bliver ledig, og du er medlem af FTF-A, er der nogle ting, du skal gøre for at kunne få dagpenge:

Herefter vil du blive indkaldt til et introduktionsmøde hos FTF-A, hvor du får informationer om, hvad du skal gøre som ledig.

Mange spændende tilbud fra FTF-A

Som ledig skal du være i kontakt med FTF-A minimum hver tredje måned. For at gøre rådgivningen så individuel og tilpasset som mulig har FTF-A en lang række tilbud, som du kan vælge mellem. Dermed kan du altid vælge tilbud, der passer til dig. Fælles for alle tilbuddene er, at de har til formål at hjælpe dig tættere på et job. Du kan læse mere om alle tilbuddene på http://www.ftf-a.dk/din-situation/book-kontakttilbud/

”Vi har et tæt samarbejde med Kost & Ernæringsforbundet, og det betyder, at vi kender fagområdet rigtig godt. Derfor har vi nogle særlig gode forudsætninger for at rådgive, når det blandt andet gælder jobsøgning,” fortæller Maria Weber Strate, jobrådgiver hos FTF-A.

”Der er rigtig mange gode tilbud – både individuelle tilbud og tilbud til større grupper af ledige. Jeg vil dog særligt fremhæve to unikke muligheder, som kan hjælpe dig i din jobsøgning. Og det er faktisk uafhængigt af, om du er ledig eller er i job og er på jagt efter et nyt job. For det første kan du lægge dit cv på FTF-A Jobindex på http://ftf-a.jobindex.dk/. På den måde kan du gennem FTF-A få tilbudt job, som ikke bliver lagt ud offentligt, men som udelukkende formidles af FTF-A. For det andet kan du benytte vores 24 timers service på rådgivning vedrørende cv og ansøgninger. Står du med et job, du vil søge, men savner noget sparring på dit cv og din ansøgning, så send cv og ansøgning til ansoegning.cv@ftf-a.dk. Så hører du fra mig eller en af mine kolleger inden for 24 timer, og får gode råd,” forklarer Maria Weber Strate.