Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Økologi kræver vores viden

For os handler økologi ikke kun om at skifte fra én kvalitet råvarer til en anden. Med den økologiske omlægning følger også en række fordele for de medarbejdere, der omlægger. Og økologi kan samtidigt være til fordel for hele vores kost-, ernærings- og sundhedsfaglige profession.

For de medarbejdere, der lægger om til økologi, kan det give større arbejdsglæde at få mulighed for at forarbejde de økologiske råvarer fra bunden, tænke nyt og gøre tingene på en ny måde. En succesfuld omlægning kan desuden give blod på tanden til at igangsætte nye udviklingsprojekter på arbejdspladsen. Vi støtter op om alle initiativer, der kan bidrage til øget arbejdsglæde og hjælpe til at udvikle medlemmernes kompetencer. Og når det kommer til det sidste, viser økologien også sit potentiale for hele professionen. Den økologiske dagsorden giver en platform for at fortælle om nødvendigheden af kost-, ernærings- og sundhedsfaglige kompetencer: hvis regeringen skal komme i mål med at omlægge alle køkkener til minimum 60 procent økologi i 2020, kræver det kompetencer. Det kræver vores kompetencer. Her rækker ufaglært arbejdskraft ikke langt. Der er brug for viden og ekspertise til at forarbejde råvarerne, til stram økonomisk budgetstyring og til at udtænke nye måder at arbejde på.

Og så har jeg ikke nævnt, at den økologiske omlægning og regeringens målsætning om 60 procent økologi kræver flere omlægningskonsulenter, end vi har i dag, hvis vi skal nå i mål i tide. Det er noget, vi allerede arbejder på at sætte i værk.

Økologi har altså mange perspektiver. Og vi udnytter alle de muligheder, vi ser, for at skabe bedre forhold for dig og dine kolleger.

Ghita Parry
/ Formand