Økoroser - hjælp os med at finde en vinder

Økologiske køkkenroser

I landets storkøkkener findes der mange ildsjæle, der knokler hver eneste dag for at tilberede velsmagende og ernæringsrigtig hverdagsmad til brugerne. De fortjener at blive hyldet. Kost & Ernæringsforbundet og Landbrug & Fødevarer har derfor genoptaget traditionen med at uddele køkkenroser til et køkken, der har gjort ’en særlig indsats’.

Der stilles krav til køkkenet

Her er nogle af de krav, som køkkenet skal opfylde, for at blive modtager af roserne. Køkkenet skal kunne dokumentere at der arbejdes med alle kriterier.

  • Køkkenet skal være godt i gang med den økologiske omlægningsproces. Og have opnået et økologisk spisemærke i bronze.
  • Køkkenet forventes at have fokus på et godt fysisk arbejdsmiljø i forbindelse med omlægningen.
  • Økologi er vigtig, men det tæller også at gøre brug af lokale råvarer og råvarer i sæson. Køkkenet skal være stolt af sit råvarevalg og stille krav til sine leverandører.
  • De ernæringsmæssige anbefalinger skal følges.
  • Køkkenet skal arbejde med det gode værtsskab. 
  • Og endelig er det også et kriterium, at køkkenet arbejder med at begrænse madspildet.

Prisuddeling

Lyder det som 'dit køkken' eller et køkken, du kender, kan du indstille køkkenet til årets økologiske køkkenroser.

Sidste frist for indstillingen er den 18. maj. Og roserne overrækkes den 18. juni, som er udnævnt til ’årets økodag’.

 

Kilde