OK-mærket: Din sikkerhed for kvalitet

”Kig efter OK-mærket, når du vælger fagforening”. Sådan lyder budskabet til alle lønmodtagere i Danmark. OK-mærket er et kvalitetsstempel på de fagforeninger, som har dybt kendskab til medlemmernes fag og branche, og som forhandler overenskomster med arbejdsgiverne. Det gør fagforeningerne, som er samlet i de to store hovedorganisationer LO og FTF, og det skaber rammerne for gode arbejdsliv. En af de fagforeninger er Kost & Ernæringsforbundet.

På en helt ny hjemmeside - ok-maerket.dk - har vi sammen med de andre fagforeninger i de to hovedorganisationer LO og FTF samlet fakta og levende fortællinger fra medlemmer. Her fortæller de om, hvordan de OK-mærkede fagforeninger skaber rammerne for de bedst mulige arbejdsliv for lønmodtagerne.  Det handler om, at der bl.a. er styr på lønnen og indbetalinger til pension og ferie, som fagforeningerne aftaler i overenskomsterne med arbejdsgiverne, og det handler om at de OK-mærkede fagforeninger tilbyder sine medlemmer den fagspecifikke viden, rådgivning og netværk, de har brug for i deres arbejdsliv. Det skaber tryghed og styrker den enkelte lønmodtagers muligheder for at udvikle sig og skabe det liv, man ønsker sig.   

På hjemmesiden kan du finde svar på spørgsmål om overenskomster, og hvad kendskabet til dit fag betyder. Du kan også - i film, billeder og tekst - møde nogle af de 1,5 mio. medlemmer, der fortæller om arbejdsliv og fritid med en OK-mærket fagforening i ryggen. 

OK-mærket

  • OK-mærket er et kvalitetsmærke for fagforeningerne i LO og FTF, der er kendetegnet ved at have et særkendskab til faget og forhandler overenskomster. 
  • 1,5 mio. lønmodtagere er medlem af en fagforening med OK-mærke.
  • Der er næsten 100 forskellige fagforeninger med OK-mærke. Kost & Ernæringsforbundet er en af dem. 
  • Følg OK-mærket på facebook, hvor du får relevant viden og debat om overenskomster, fællesskab, fagkendskab og andet, der betyder noget for dit arbejdsliv.   

 

Kilde