OK15: Forhandlinger i gang med regionerne

Sent fredag eftermiddag gik forhandlingerne om ny overenskomst på det regionale område for alvor i gang. De to organisationers politikere sad overfor hinanden ved forhandlingsbordet. En af de politikere er Kost & Ernæringsforbundets formand. Ghita Parry.

Ghita er med i Forhandlingsfællesskabets såkaldte forhandlingsdelegation på det regionale område. Det er Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet, der er forhandlingsleder. Udover Ghita er Grete Christensen flankeret af Bert Asbild, formand for dbio og Gunner Gamborg, formand for Ergoterapeuterne.

Og de går selvfølgelig til forhandlingerne med mere i løn for øje.

- Vi sammenligner os med andre grupper på arbejdsmarkedet. Det er afgørende, at det offentlige arbejdsmarked ikke sakker bagud og bliver andenrangs, siger Ghita Parry og forklarer, at sikring af reallønnen er helt centralt for Forhandlingsfællesskabet.

På det regionale arbejdsmarked repræsenterer Forhandlingsfællesskabet udover kost-, ernærings- og sundhedsfaglige altså også sygeplejersker, læger, lægesekretærer og sosu-assistenter. Forhandlingsfællesskabet forhandler samlet set overenskomst for 130.000 medlemmer. Af dem er ca. 55.000 medlemmer af en organisation i Sundhedskartellet – herunder godt 1200 medlemmer fra Kost & Ernæringsforbundet. De skal sikres tryghed i ansættelsen, mener forhandlerne.

Der er sket rigtig meget på det offentlige arbejdsmarkedet de sidste par år. Det giver utryghed blandt vores medlemmer. Det er vigtigt for os, at få skabt en øget tryghed i ansættelsen, siger Ghita Parry. Hun fremhæver den gode stemning på mødet, som hun kalder konstruktivt.

- Der er selvfølgelig noget at forhandle om, men jeg tror på, at vi kan nå et resultat, som vi kan være tilfredse med, slutter hun.

OK15 forhandlingerne skal være afsluttet senest 28. februar. Herefter sendes forhandlingsresultaterne til urafstemning blandt medlemmerne.