OK15: Forhandlinger startet med KL

Onsdag eftermiddag indledte Forhandlingsfællesskabet overenskomstforhandlingerne med KL under ledelse af Anders Bondo, formand for Danmarks Lærerforening. Fra Sundhedskartellet deltog formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet Grete Christensen og formand for Ergoterapeuterne Gunner Gamborg.

- Fra Forhandlingsfællesskabets side uddybede vi vores krav nærmere, og det samme gjorde KL med deres.  Jeg synes, at der var en god stemning på mødet, fortæller Grete Christensen.

På det kommunale arbejdsmarked forhandler Forhandlingsfællesskabet overenskomst for 440.000 medlemmer, hvoraf ca. 28.000 er medlemmer af Sundhedskartellet, heraf er godt 4.000 medlemmer af Kost & Ernæringsforbundet.

Løn og pension er vigtigst

- Mødet i dag var det første i en række af møder, hvor vi ser arbejdsgiverne i øjnene. Vi vil en masse ting – og det vil de også. Jeg har fuld tillid til, at vi nok skal få et godt resultat, selvom vi hele tiden hører, at pengene er små. Højere løn og bedre pension er min prioritet nummer et, fastslår Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.

OK15-forhandlingerne skal være afsluttet senest 28. februar. Ghita Parry er en del af Forhandlingsfællesskabets forhandlingsdelegation på det regionale område. De mødes fredag den 9. januar med arbejdsgiverne for første gang.