OK18: ”Et overvældende fællesskab”

10.380 tillidsrepræsentanter fra alle dele af den offentlige sektor var torsdag samlet til stormøde i Messe C i Fredericia. Her diskuterede deltagerne de vigtigste emner i forhandlingerne om nye overenskomster, OK18, og hvordan man kan lave fælles aktiviteter på kryds og tværs af uddannelser og faggrupper.​
"Det har været fantastisk at mærke sammenholdet og fællesskabet på tværs af hovedorganisationer, fagforbund, professioner og tillidsrepræsentanter. Kost & Ernæringsforbundet var stærkt repræsenteret med 110 aktive og engagerede tillidsrepræsentanter - og vi har alle oplevet, hvor stærke vi er sammen. At kæmpe for ALLE offentligt ansattes løn- og ansættelsesvilkår kræver netop sammenhold. Og med befolkningens store opbakning og sympati, sætter vi det stærkeste hold nogensinde i kampen for større anerkendelse af offentligt ansattes arbejde. Det er værdifuldt og meningsfuldt. Det gør mig stolt.", lyder det fra Kost & Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry.

Fælles udtalelse vedtaget

På stormødet vedtog alle tillidsrepræsentanterne denne fælles udtalelse til arbejdsgiverne:
Kære Sophie Løhde, Michael Ziegler og Anders Kühnau,
Vi repræsenterer alle de medarbejdere i den offentlige sektor, der hver dag får hverdagen til at hænge sammen for borgerne. Vores budskab til jer er klart: Lad os få lavet en overenskomst, der gavner hele Danmark. Vi er klar. Det, vi beder om, er faktisk kun, at I anerkender vores arbejde og viser os tillid gennem:
• En lønudvikling på lige fod med de privatansatte.
• At I viser os, at vi kan have tillid til vores aftaler ved at finde en løsning på den betalte spisepause.
• At I viser vilje til at indgå en aftale om arbejdstid med alle – også lærerne.
• At vi passer på vores seniorer, så de kan holde til at blive i jobbet.
Vi er stolte af vores indsats, og vi er stolte af, at befolkningen sætter pris på os og bakker os op. Vi ved, at forholdene for de offentligt ansatte hænger sammen med den kvalitet, som borgerne får. Borgerne fortjener at blive fri for jeres lockout, der vil lamme hele landet.
Det er på høje tid at finde en løsning for alle!​​