OK18: Kravene er nu udvekslet mellem partnerne

”Traditionen tro trækkes fronterne op, når parterne udveksler overenskomstkrav. Sådan har det altid været og sådan er det også ved OK18. Arbejdsgiverne siger enten, at der ikke er økonomi til lønstigninger eller at vi får meget i løn i forhold til det private arbejdsmarked. Omvendt siger arbejdstagerne, at der ER midler til lønstigninger og dermed til investering i velfærd.”, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet, og fortsætter:

”Når parterne får gennemlæst kravene trækker vi for alvor i arbejdstøjet og mødes ved forhandlingsbordene, både i tekniske arbejdsgrupper og ved politiske møder. Og det er her vi for alvor folder kravene ud, argumenterer, kommer i møde, afviser eller finder fælles løsninger. Sådan har det altid været og sådan tror jeg også, det bliver ved OK18.”, lyder det fra formanden.

Sundhedskartellet stiller bl.a. krav om lønforbedringer, forbedring af pension, bedre mulighed for efter- og videreuddannelse, harmonisering af vilkår for kandidater på Sundhedskartellets overenskomst og ikke mindst indflydelse på egen arbejdstilrettelæggelse og et tydeligt fokus på at sikre balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

Præsentationen af kravene viser, at begge sider af bordet har fælles mål om, at borgeren skal være i centrum, men der er forskellige opfattelser af, hvad der er de rigtige midler til at nå målet.

Det er gennem Sundhedskartellet, at de specielle krav der har indflydelse på medlemmernes overenskomst, forhandles.
De generelle krav på kommunernes og regionernes område forhandles gennem Forhandlingsfællesskabet.

Du finder kravene fra kommunerne og regionerne på vores OK18 sider

- Privat gruppe -