OK21: Dialogen er sat i gang

Selv om der stadigvæk er længe til d. 1. april 2021, hvor de nye overenskomster gerne skal træde i kraft, så viser forløbet af OK18, at det kan betale sig at forberede sig grundigt samt starte dialogen tidligt.
Og netop derfor mødtes alle hovedbestyrelsesmedlemmerne fra de 8 organisationer i Sundhedskartellet, som Kost og Ernæringsforbundet er en del af, i dag til indledende drøftelser og oplæg fra blandt andre Mona Strib (Forhandlingsfællesskabets formand) og Grete Christensen (Sundhedskartellets formand) om OK21.

På trods af overenskomstforhandlingerne på det offentlige område først finder sted næste år, og selv om dagens drøftelser var på et indledende stadie, så kunne Kost og Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry, efter dagens møde se fordele i, at man allerede nu begynder at tage snakken om krav, muligheder og forventninger til næste års forhandlinger.

Derfor har formanden følgende opfordring til Kost og Ernæringsforbundets medlemmer.

”Overenskomstforhandlingerne i 2018 var meget dramatiske, og vi lykkedes kun at komme i mål med et ordentligt resultat på grund af fællesskabet og opbakningen fra alle vores medlemmer. Derfor vil forbundet i optakten til OK21 invitere medlemmerne til endnu mere dialog og endnu flere drøftelser om muligheder og krav. Jeg vil gerne opfordre alle forbundets offentligt ansatte medlemmer i stat, kommune og region til at deltage i de kommende dialogmøder, hvor man kan give sit besyv med, så forbundet har det bedst mulig grundlag for at forberede den egentlig kravsindsamling senere i 2020.”

Hvordan kommer jeg til orde så?

Kost og Ernæringsforbundet har brug for dine input og krav til de kommende overenskomstforhandlinger, og dem kan du afgive på forskellige måder.
Første mulighed er dialogmøderne, som foregår i de fem regioner fra slutningen af februar til slutningen af marts. Du finder dit regionale dialogmøde om OK21 på https://www.kost.dk/kurser.

På dialogmøderne kommer du til at møde forbundets formand Ghita Parry, din lokale regionsformand, ansatte fra sekretariatet og forhåbentlig en masse af dine kollegaer fra den offentlige sektor med meninger og tanker om jeres vilkår.

Og det er en spændt og klar formand, som glæder sig til at byde velkommen til debat og ideudveksling.

”Uden at ville foregribe for meget, så er der nok ikke tvivl om, at løn igen kommer til at spille en stor rolle i OK21, men hvad med fx arbejdstid, attraktive arbejdspladser, seniorvilkår, arbejdsmiljø og kompetenceudvikling? Det plejer også at være vigtigt, og det glæder vi også til at komme i dialog med alle medlemmerne om.”

Overblik over OK21

For at give dig et overblik over OK21 har forbundet lanceret siden https://www.kost.dk/ok21. Her kan du finde relevante informationer om forhandlingerne på det statslige, kommunale og regionale område.
Heriblandt en tidsplan for det kommunale/regionale område og for det statslige område, så du allerede nu er klar på de vigtigste datoer i OK21.