OK21: Nu er dine krav indsendt

Du har måske lagt mærke til, at der over det sidste stykke tid har været en del snak om kravindsamlinger til de forestående overenskomstforhandlinger. Måske har du fulgt lidt med fra sidelinjen, eller måske er du en af de mange, der selv har gjort din holdning gældende og sendt os dine krav.

Processen er i fuld gang

Forbundets hovedbestyrelse udtog i torsdags kravene på det statslige område, og det er de krav, der i dag er blevet sendt videre til vores forhandlingsorganisation på statens område, kaldet CO10.
Det er i CO10, at vi sammen med andre fagforbund står sammen for dine rettigheder. I CO10 vil vi derfor diskutere, hvilke krav vi i fællesskab vil kæmpe for i de videre forhandlinger med staten. Sådan er den danske model – sådan er demokrati.
Næste skridt i processen starter til december, når vi udveksler krav med arbejdsgiverne, og når forhandlingerne med statens arbejdsgivere begynder i starten af 2021.

Vi står med realistiske krav

Løn, arbejdsmiljø og seniordage har været blandt temaerne i hovedbestyrelsens drøftelser, og det er tydeligt, at det netop er temaer som disse, der fylder meget hos jer medlemmer. Formand Ghita Parry forholder sig både realistisk og fortrøstningsfuldt til de krav, som hovedbestyrelsen har valgt: “Vi går til CO10 med realistiske krav, der betyder noget for vores medlemmer. Trods Corona arbejder forbundet målrettet for at sikre tilfredsstillende resultater til vores medlemmer”.
“Bl.a. ved vi, at arbejdet er meget hårdt for seniorerne, og vi stiller derfor krav om, at arbejdsgiverne skal tage mere ansvar for arbejdsmiljøet – faktisk gennem hele arbejdslivet, så man kan holde til arbejdet, også når man er oppe i årene”, lyder det fra Ghita Parry. Derudover vil der fx. også blive kæmpet for bedre løn, samt for at få flere af medlemmerne dækket af overenskomst.

Corona får betydning for forhandlingerne

Det er klart, at Corona-situationen har fyldt meget, siden pandemien brød ud i Danmark, og har haft både økonomiske og sociale konsekvenser. Fordi det har lagt så stort et pres på samfundsøkonomien, kommer det også til at få betydning for de foranliggende overenskomstforhandlinger, mener Ghita Parry: “Vi kæmper for vores medlemmer, også selvom økonomien i Danmark ser anderledes ud nu, end den gjorde for et år siden”.
Det er dog ikke kun virksomhederne, der har skullet omstrukturere og tilpasse sig corona-situationen. “Under Corona har vores medlemmer udvist stor fleksibilitet, og det bør også få indflydelse på vores position i forhandlingerne” lyder det fra formand Ghita Parry.

Vil du vide mere?

Forhåbentlig er du nu blevet lidt klogere på, hvad du kan forvente af de kommende overenskomstforhandlinger, men hvis du står tilbage med ubesvarede spørgsmål eller bekymringer, så skal du være velkommen til at kontakte os.

Vi håber, at du får mulighed for at nyde den sidste sensommer, og vi kommer selvfølgelig til at holde dig løbende opdateret her på hjemmesiden. Og når vi udveksler overenskomstkrav med arbejdsgiverne midt i december , vil vi offentliggøre kravene, så du kan se præcist, hvad vi skal forhandle om.