Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Op, frem og videre

  • GHITA PARRY/ FORMAND
    GHITA PARRY/ FORMAND

Gå en tur i en daginstitution, der ikke dufter af dejlig mad, lavet fra bunden af en dygtig kostfagligt eneansvarlig. I sådan en daginstitution lugter der ikke kun af sveden madpakke. Der lugter også af dårligere muligheder og ringere læring for små, ellers lovende og nysgerrige hoveder.

Tag en tur på et af vores sygehuse. Der er ikke noget køkken. Der er ingen ernæringsassistenter eller professionsbachelorer i ernæring og sundhed. Der er ingen kliniske diætister. Ingen chef for mad, måltider og ernæring. Det er et sygehus, hvor alt for mange patienter er underernærede, eller i risiko for at blive det. Hvor ingen fanger, at det eneste, fru Jensen har brug for for at blive rigtig rask, er gode og nærende måltider.

Det er et sundhedsvæsen, hvor kræftpatienter taber sig. Måske er det kun et par kilo, men det er nok til, at kroppen bliver svækket og svag. Det er et sygehus, hvor svært overvægtige bliver overladt til sig selv og ikke får den rigtige vejledning og støtte til at lægge kosten om og undgå svær sygdom. Det er et sygehus uden sammenhæng og uden patienten i centrum.

Eller tag på tur med hjemmeplejen. Åbn køleskabet hjemme hos hr. Mortensen. Indholdet er trist, og varernes udløbsdato er for længst overskredet. Og der er ikke meget tilbage af hr. Mortensen, som han så ud i sine velmagtsdage. Overskuddet til at være social og komme en tur i klubben med gutterne er også væk. Det samme gælder for hr. Mortensens tidligere naboer, som bor på det lokale plejehjem. Det er ikke kun appetitten på maden, der er væk. Det er også appetitten på livet.

Vi har netop været til generalforsamling i Kost & Ernæringsforbundet. Det kan du læse mere om i dette blad. Vi er nu helt klar til at være en moderne fagforening med en åben og involverende tilgang til medlemmerne og til verden, for det er sådan, vi skaber noget for den enkelte og for fællesskabet, for borgere og for samfundet. Og det er sådan, vi sammen kommer op, frem og videre.

Tak, fordi du vælger vores fællesskab.