På den anden side af valget

Kost & Ernæringsforbundets indsatser:

Op til kommunal- og regionsvalget 2013, har vi arbejdet intensivt på at påvirke politikerne til at prioritere vores område. Konkret har vi forsøgt at sætte underernæring, madkvalitet i kommunerne og supersygehuse på dagsordenen.

Hospitalsanbefalingerne: (læs anbefalingerne her)

Kost & Ernæringsforbundet har sammen med alle landets hospitalskøkkenchefer udarbejdet anbefalinger til fremtidens hospitalskost. På baggrund af dem, kom vi igennem til Politikken med hele 2 artikler. Dem kan du læse her:

Forbund: Regionerne skal have en madpolitik
Køkkenchef: "Det er op ad bakke at blive taget alvorligt"

 

 

 

Supersygehus-debatten

Debatten om de planlagte supersygehus skulle bygges med eller uden køkken, havde vi selvfølgelig også en mening om. Det resulterede i en artikel i Jyllands Posten og et debatindlæg lavet sammen med Danske Fysioterapeuter samt historier i TV2 nyhederne og i Information. Det hele endte med at Bent Hansen, formand for Danske Regioner, garanterede at der kommer køkkener på alle de planlagte supersygehuse.

Køkkenforbund: "Virkelig dumt at spare køkkener væk"
Sammenhæng på supersygehusene
Det siger de om supersygehusene
Bent Hansen: Supersygehuse får selvfølgelig køkkener

 

 

 

 

 

Mad kvalitet i kommunerne

Underernærede ældre og kvaliteten af den mad de bliver bespist med i kommunerne blev også en af valgets varme kartofler og her markerede Kost & Ernæringsforbundet sig selvfølgelig også. Også her endte det lykkeligt, i den forstand at Sundhedsminister Astrid Kragh lovede at alle kommuner skal have en mad- og måltidspolitik:

Underernærede ældre mangler hjælp fra kommuneren
Kommuner sparer på ældres mad
Minister om underernærede ældre: "Alle kommuner skal have måltidspolitik"

 

 

 

 

Spørgsmål i kunne stille til jeres lokale politikere

Op til valget udarbejde vi en lang række spørgsmål i kunne benytte jer af, og stille til jeres lokale politikere. Spørgsmålene blev både bragt i vores fagblad og på kost.dk/valg. Du kan finde dem her

Svar fra Politikere

Vi sendte 3 spørgsmål ud til en lang række kommunal- og regionspolitikere, der blev spået en godt valg og ville indtage prominente pladser indenfor vores områder efter valget. Du kan læse politikernes svar her

Mad og måltidspolitikundersøgelse

Op til kommunal- og regionsvalget 2013, satte vi os for at undersøge, hvor mange af landets kommuner der egentlig havde en mad- og måltidspolitik og hvis de havde en politik, hvad dækkede den så over? Du kan læse undersøgelsen her

Kost & Ernæringsforbundet kunne næsten ikke have fået mere ud af denne valgkamp. Men nu kommer det hårde arbejde med at holde fast og få omdannet løfterne til konkrete initiativer. Ærmerne er smøget op.

Kilde