På tur med forbundet

  • Dorte og Eline i de hvide trøjer sammen med to FOA medlemmer. De fire piger, sørgede for at lave mad til både børn og voknse på Folkemødet. Foto: FOA

Hvordan var jeres overordnede oplevelse af turen til Bornholm

Eline: Jeg syntes, det var en rigtig god oplevelse. Godt fokus på vores mission, og det virkede som om, der var en god koordinering mellem os og FOA. Og så var det skønt, at der var tid og plads til at inddrage ungerne i madlavningen og få armene ned i gryderne.

Dorte: Jeg syntes simpelthen bare, det var en fed politisk tur. Hele stemningen derovre og alle debatterne. Det, at man bare kunne være så tæt på politikerne, syntes jeg, er ret unikt.

Hvordan var det at arbejde sammen med forbundet?

Eline: Jeg ved ikke, hvor almindeligt det er, at man sidder og spiser middag med direktør og formand for det fagforbund, man er medlem af, men for mig er det bare så rart. Det føles, som om kommandovejen er ret kort. Man kan rent faktisk få sin formand i tale, og hun lytter til ens ideer. Og så syntes jeg bare, det var en super ide at inddrage os medlemmer i arbejdet på Folkemødet.

Dorte: Jeg har spist mange frokoster med Ghita, så det er ikke nogen overraskelse for mig, at hun er så lydhør overfor medlemmerne. Men hvis det er første gang man er til bords med hende kan jeg godt forstå det er lidt specielt. Jeg syntes det var spændende at se Ghita være rundt og profilere faget i alle de debatter hun deltog i, og det arbejde, der blev udført omkring hende.

Formåede arrangementet at sætte fokus på vigtigheden af, at der serveres sund børnemad i daginstitutionerne? 

Dorte: Ja, det syntes jeg bestemt. Og det var rigtig godt at samarbejde med pigerne fra FOA. Det var en naturlig del. Der er så mange børn, der ikke får et sundt måltid mad lavet i institutionen, og det syntes jeg, vi fik gjort opmærksom på med arrangementet.

Eline: Ja, det syntes jeg bestemt det gjorde. Ghita er jo skarp og velforberedt til enhver tid og var rigtig god til at få perspektiveret debatten om madordninger i daginstitutioner ud til også at handle om sundhedsfremme og forebyggelse af livstilssygdomme - helt fra barns ben.

Hvad fik I ud af at deltage i arrangementet som tillidsrepræsentant?

Dorte: Altså først og fremmest fik jeg bare en fantastisk oplevelse af hele det politiske islæt derovre, som inspirerede mig rigtig meget. Noget jeg også kan tage med hjem og bruge i mit TR arbejde. Så lærte jeg lidt flere af de ansatte fra sekretariatet at kende, blandt andet vores nye direktør, Line.

Eline: Jeg syntes først og fremmest, det var vildt sjovt. Og så var det rigtig rart at være sammen med en TR-kollega, og at få bragt min faglighed i spil på mange forskellige måder. Rent fagligt er det jo berigende at tale med andre, der laver mad i daginstitutioner – om de så er faglærte, eller ej. Som tillidsrepræsentant tog jeg også hjem fra Bornholm med mere gå-på mod og større lyst til at grave mig dybere ned i arbejdet.