På vej til danmarksmesterskaberne

Opgaverne blev offentliggjort

”Du er lige kommet hjem efter en lang dag på jobbet. Der lyder et pling fra mobiltelefonen - det er en besked fra tre af dine gode venner. De har fået den fantastiske ide at invitere sig selv på gratis aftensmad hos dig inden en bytur… Hvad vil du byde dine uventede gæster?"

Sådan lyder en af de opgaver, som ernæringsassistenteleverne kan se frem til at løse ved DM i Skills, danmarksmesterskaberne for erhvervsskoleelever, der finder sted 4.-6.i februar i Fredericia.

Fif til konkurrencen

Opgaverne blev offentliggjort, da de ernæringsassistentelever, der er gået videre til finalen, var på camp, sidst i oktober for at få tip og trick til at klare sig i konkurrencen. De hørte f.eks. om, hvad det betyder at arbejde under pres og lyttede til oplæg om smag, økologi og bæredygtighed. Og om tabasco sauce - som er en af de smagsforstærkere, der skal indgå i menuen to af de tre konkurrencedage.

Bundne opgaver

Foruden den spontane menu til uventede gæster, sættes der i år  fokus på sund, økologisk og bæredygtig skolemad. Og bæredygtig i mere end en forstand, da skolemaden også skal være to-go og målrettes elever i 7.-10. klasse.

Den tredje og sidste opgave lyder på vegetarisk buffet til mange.

Eleverne har frem til januar til at planlægge deres menuer, så skal opskrifter og varelister være sendt til dommerne.

Lang vej til finalen

For at nå til finalen har ernæringsassistenteleverne først dystet mod kammeraterne i en skoledyst og derefter mod elever fra regionen.

I 2016 holdes mesterskaberne for sjette gang.

Kilde