Pakkemetoder

Emballagen kan bidrage til at fremme appetitten. Men emballagen er mere end det. Emballagen har også nogle funktionelle egenskaber, der kan påvirke en række forskellige elementer, som har betydning for madens kvalitet.

Det er væsentlig, at emballagen kan garantere for madens fødevarehygiejniske, kulinariske og ernæringsmæssige kvalitet.  Emballagen skal kunne understøtte produktionsformen i forhold til fx færdigtilberedning.

Det vil sige, at den varme emballage skal være af en beskaffenhed, så brugeren kan bære emballagen fra køkken til spisestue, ligesom låget/folien skal kunne åbnes, uden at brænde sig. Det kan for nogle (fx småtspisende) være afgørende for lysten til at spise maden, at emballagen også frister til at spise måltidet.

Overvejelser om emballagevalg kan derfor betragtes som et væsentligt element i at sikre høj kvalitet af madservice.

Vælg efter produktionsform

Når man vælger  emballage er det først og fremmest produktionsformernes forskellige betingelser, der afgør, hvilken emballagetype, der er den mest optimale at bruge. Det er derfor relevant, at produktionsformen er besluttet, inden emballagen vælges.

Forskellige typer emballage

  • plastik
  • stål
  • glas
  • porcelæn
  • papir