Pensionen er sikker i PKA

 

Du har måske allerede hørt om problemerne med vores pensionskasses (PKA) investering i Genan. PKA er storaktionær i miljøvirksomheden, der genbruger bildæk. 

Kost & Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry, sidder i Pensionskassen for Sundhedsfagliges bestyrelse. Her har hun fulgt sagen tæt. Ghita Parry hæfter sig ved, at PKA melder, at problemerne ikke får betydning for pensionerne.

- Det vigtigste for mig er, at vores pensionskroner ikke er i fare. PKA er heldigvis en solid pensionskasse, der ikke bliver berørt af investeringer, der slår fejl, siger Ghita Parry.

PKA: Ingen konsekvenser for medlemmerne

Ledelsen i PKA understreger da også, at der ikke er grund til bekymring.

- Vi tager naturligvis situationen meget alvorligt. PKA har store reserver, og derfor vil den alvorlige situation i Genan ikke få konsekvenser for de pensioner, vi har lovet medlemmerne. Vi har netop været gennem en finanskrise med væsentligt større udsving. Heller ikke i den situation har vi ændret på pensionerne. Det vil heller ikke ske denne gang, siger adm. direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen i en pressemeddelelse.

Tillid til PKA

- Før sommerferien fik vi en grundig orientering og diskussion af sagen i PKAs bestyrelse. Siden da har PKA – sammen med en række banker - arbejdet intenst på at redde Genan og dermed vores investering. Vi satser selvfølgelig på, at det arbejde bærer frugt. Jeg har fuld tillid til, at PKA gør alt, hvad de kan, slutter Ghita Parry.

Selskabet skal aflægge regnskabet for 2013 senest i indeværende uge. Med regnskabet skulle følge en foreløbig afklaring på virksomhedens videre virke.