Plads til bedre ligestilling

Ligestillingsredegørelse. Et langt ord for en rapport, der afdækker, hvordan det går med ligestillingen i det offentlige. Og selvom det går bedre, så er der rum for forbedring.

- Jeg hæfter mig ved to ting: Den første er, at der stadig er mange offentlige arbejdspladser, der ikke har en reel ligestillingspolitik. Den anden – og måske mere alvorlige – er, at kvinder til stadighed udgør minoriteten på ledelsesområdet, siger formand Ghita Parry.

​Staten går foran

Staten scorer generelt højere end både regioner og kommuner. Og det er der – ifølge ligestillingsminister Manu Sareen – en forklaring på.

- Staten har i længere tid end kommunerne arbejdet med ligestilling. Det kan være en forklaring på, at det går bedre her. Men det er vigtigt, at kommunerne også kommer med, og at staten og regionerne hæver ambitionsniveauet, siger han i en pressemeddelelse.

Med den seneste ligestillingsredegørelse er også kommet en ny metode. Det er derfor ikke muligt at se en udvikling fra den første redegørelse og frem til i dag. Den nye metode er mere enkel. Det vil fremadrettet gøre det nemmere at følge udviklingen i ligestillingen mellem kønnene på de offentlige arbejdspladser.

Kilde