De fem vindere repræsenterer hver sin region og er valgt ud fra deres fokus på økologi og gode hverdagsmåltider. I år blev der indstillet 24 køkkener til konkurrencen. Vindere er:
- Køkkenet på plejecentret Skovvang, Slagelse Kommune (Region Sjælland): for deres økologiomstilling og for processen med at lave mad fra bunden, som har givet medarbejdere genvunden faglig stolthed. Er blevet et kommunalt symbol på økologiens værdi.
- Køkkenet Madam blå, plejecenter Sølund, Københavns Kommune (Region Hovedstaden): for deres indsats med at opnå en høj økologiprocent (78%) og for at formidle resultaterne i bl.a. opskriftbøger. De har fokus på smag, sæsonvarer og på beboernes egne ønsker, som altid findes på menuen.
- Køkkenet i Børnehuset ved Åen, Kolding Kommune, (Region Syd): for deres økologiprocent, som er på 85%, alternativ afprøvning af opskrifter, madder laves fra bunden og et stort fokus på madspild.
- Stjernekøkkenet, Herning Kommune (Region Midt): for at have opnået økologisk guld spisemærke, servere mad af høj kvalitet, mindske madspild, bruge varer i sæson og levere god service.
- Kantinen i social- og sundhedsforvaltningen, Aalborg kommune (Region Nord): for økologiomstilling der nu betyder 70% økologisk køkken og deres fokus på bæredygtighed og mindre madspild.
De økologiske roser overrækkes officielt på Landbrug & Fødevarers Økodag den 18. juni 2015 på Hindsgavl Slot.
Om "Økologiske Køkkenroser"
”Økologiske Køkkenroser” er en hæder til fagfolk i professionelle køkkener, der omsætter gode råvarer til sunde og ernæringsrigtige hverdagsmåltider med fokus på økologi. Hædersprisen er stiftet af Landbrug og Fødevarer i samarbejde med Kost & Ernæringsforbundet.
Læs mere om økologiske køkkenroser her:
Pressekontakt: Sofia Zafirakos, M: 28 30 41 85