Pressemeddelelse: Hverdagens køkkenhelte får hæderspris

De fem vindere repræsenterer hver sin region og er valgt ud fra deres fokus på økologi og gode hverdagsmåltider. I år blev der indstillet 24 køkkener til konkurrencen. Vindere er:

  1. Køkkenet på plejecentret Skovvang, Slagelse Kommune (Region Sjælland): for deres økologiomstilling og for processen med at lave mad fra bunden, som har givet medarbejdere genvunden faglig stolthed. Er blevet et kommunalt symbol på økologiens værdi.
  2. Køkkenet Madam blå, plejecenter Sølund, Københavns Kommune (Region Hovedstaden): for deres indsats med at opnå en høj økologiprocent (78%) og for at formidle resultaterne i bl.a. opskriftbøger. De har fokus på smag, sæsonvarer og på beboernes egne ønsker, som altid findes på menuen.
  3. Køkkenet i Børnehuset ved Åen, Kolding Kommune, (Region Syd): for deres økologiprocent, som er på 85%, alternativ afprøvning af opskrifter, madder laves fra bunden og et stort fokus på madspild. 
  4. Stjernekøkkenet, Herning Kommune (Region Midt): for at have opnået økologisk guld spisemærke, servere mad af høj kvalitet, mindske madspild, bruge varer i sæson og levere god service.
  5. Kantinen i social- og sundhedsforvaltningen, Aalborg kommune (Region Nord): for økologiomstilling der nu betyder 70% økologisk køkken og deres fokus på bæredygtighed og mindre madspild.

De økologiske roser overrækkes officielt på Landbrug & Fødevarers Økodag den 18. juni 2015 på Hindsgavl Slot.

Om "Økologiske Køkkenroser"

”Økologiske Køkkenroser” er en hæder til fagfolk i professionelle køkkener, der omsætter gode råvarer til sunde og ernæringsrigtige hverdagsmåltider med fokus på økologi. Hædersprisen er stiftet af Landbrug og Fødevarer i samarbejde med Kost & Ernæringsforbundet.

Læs mere om økologiske køkkenroser her:

Pressekontakt: Sofia Zafirakos, M: 28 30 41 85