PRISFEST: Odense vinder årets demenspris

DemensDagene er en to-dages konference, som siden 1999 har samlet fagfolk fra hele landet, der arbejder med diagnostik, behandling, forskning, psykosocialindsats samt omsorg og pleje af mennesker med demens. På konferencen præsenteres forskellige udviklings- eller forskningsprojekter – enten i form af en poster eller et frit foredrag.

 

’Mad og måltider med demens som medspiller’

"Vi er stolte af at have vundet posterprisen. Vi gør noget ved det, alle taler om. Ældre med demens har væsentligt øget risiko for fejl- og underernæring, hvilket kan komplicere og fremskynde sygdomsforløbet. En gruppe europæiske eksperter i demens og ernæring har udarbejdet en klinisk retningslinje om ernæring og kost til ældre med demens. Derfor sætter vi i Mad & Måltider fokus på vejen til god ernæring - den går gennem maden og måltiderne. En af begrundelserne for at vi vandt prisen var bl.a.,  hvor nemt andre kommuner kan lade sig inspirere af vores projekt ”Mad og måltider med demens som medspiller”. Projektet giver konkrete anvisninger til, hvordan man kan implementere en demensvenlig måltidsramme”, fortæller Gitte Breum, chef for Mad og Måltider i Odense kommune.

 

Del de gode historier

Hvis du har en succesfuld historie fra netop din arbejdsplads, så ring eller skriv gerne til os i forbundet. Vi vil altid gerne være med til at dele de begivenheder, der viser vores faglighed og profession, når den er bedst. 

Kontakt: kommunikation@kost.dk