Log ind og få medlemsfordele

Prisfest og ros for økologien i de offentlige køkkener

Stor ros til alle de nominerede

Forud for prisfesten, har juryen har været rundt at spise på alle de otte nominerede arbejdspladser.

”Der er stor ros til alle de nominerede. Uanset hvor vi har været, har vi fået gode hverdagsmåltider med fokus på målgruppen. Vi har besøgt arbejdspladser med ildsjæle, som formår at få de øvrige medarbejdere med, så det bliver et fælles projekt. Det har været en fornøjelse at se. Der er et stort engagement i selve køkkenhåndværket, og i hvordan man bedst udnytter de økologiske råvarer. Når man omlægger til økologi får man et mere årstidsbestemt og efter min mening et mere smagfuldt måltid, fordi man er nød til at tænke kreativt for at udnytte sæsonens fødevarer optimalt, siger Michael Allerup, næstformand i Kost & Ernæringsforbundet og jurymedlem.

Vinderne i 2017

Priserne til vinderne af de fire kategorier fik overrakt roser til Landbrug & Fødevares store branchedag ’Fødevaredagen’:

  1. Central- og Hospitalskøkkener: Mona Carøe fra Patientkøkkenet og kantinen, Regionshospitalet Randers, i kategorien siger:
    ”Jeg er utrolig stolt over det her; både på mine medarbejdernes og egne vegne. Vi har arbejdet hårdt på at få håndværket ind i køkkenet igen, og det er lykkes. Jeg er meget glad for opbakningen fra ledelsen og fra politisk hold”: 


    (Foto: Vinderne af kategorien 'Central- og Hospitalskøkkener' og direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen).
     

  2. Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer: Conny Thorhauge Rønnov fra Vores Køkken i Skanderborg Kommune:  
    ”Jeg er enormt taknemmelig for at have vundet prisen; mine medarbejdere har kæmpet en hård kamp for at nå hertil, og de fortjener virkelig den anerkendelse, som prisen er”:


    (Foto: Vores Køkken sammen med direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen).
     

  3. Daginstitutioner:  Connie Wipplinger fra Madhuset Ørestad Skole:
    ”Vi er en Madskole, og det betyder, at børnene er med i køkkenet. Og når du arbejder med børn, betyder det, at børn gør det, de ser, vi gør. Derfor har vi fokus på økologi og på bæredygtighed, for det hele skal hænge sammen.”
     
  4. Sociale institutioner og levebo-miljøer:  Ann-Mari Matzen fra Margueritten i Snekkersten:
    ”Jeg er utrolig rørt – og meget, meget glad for prisen her. Den viser, at der bliver sat pris på de køkkener, der laver mad til handicappede, og det gør mig glad. Også for at arbejde på en så dejlig arbjedsplads som vores!”
     

Om prisen

Prisen ’De Økologiske Køkkenroser’ blev uddelt for femte gang i år. Prisen gives til de køkkener, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer og på den måde medvirker til, at de gode eksempler kommer frem i lyset og fungerer som inspiration for andre. Juryen består af Landbrug & Fødevarer, FOA, 3F og Kost & Ernæringsforbundet.

 

 

Læs mere

  • De 8 nominerede køkkener: Se dem her
  • Erfaringer med omlægning: Vil du vide mere om omlægning til økologi i offentlige køkkener, kan du tjekke cases på valgsiden ’økovalg 2017’, hvor forbundets medlemmer kort har beskrevet, hvad omlægningen har betydet for deres arbejdsplads: Økovalg 2017
  • Case: Conny Thorhauge Rønnov, som netop har fået tildelt prisen de økologiske køkkenroser: Læs her. 
  • Portræt af Mona Carøe, fagbladet 2013: Klik her ·        
  • Kort video af fra alle vinderkøkkenerne, findes på Landbrug & Fødevares hjemmeside, under citater og billeder fra prisuddelingen: Klik her