Prisværdigt tværfagligt samarbejde

Prisværdigt af kommunen

- Jeg synes, det er prisværdigt, at Frederiksberg Kommune søsætter et tværprofessionelt samarbejde for at styrke ældres livskvalitet. Skal genoptræning og rehabilitering lykkes, kan det ikke ske uden målrettet og sammenhængende fokus på ernæring.

Sådan lyder formand for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parrys, vurdering af en ny, tværfaglig indsats for småtspisende ældre over 65 år i Frederiksberg Kommune, som løber de næste to år.

Mestre i mad og sundhed

Initiativet ligger helt i tråd med Kost & Ernæringsforbundets målsætninger og ambitioner på området, bekræfter formanden. - Vores kost-, ernærings- og sundhedsfaglige medlemmer er mestre i mad og sundhed. Det forpligter til at lave dejlig, sund og velsmagende mad og på ledelsesniveau til at sikre konstant fokus på eksempelvis ældres livskvalitet, siger Ghita Parry.

Vedkommende for medlemmerne

Hun pointerer også, at Kost & Ernæringsforbundet opfordrer alle vegne, hvor man kan komme til det, medlemmerne at søge at indgå i tværfaglige samarbejdsrelationer for at styrke borgerens situation via ernæring og gode måltidsoplevelser.

- Det kan for eksempel være gennem arbejdet med kliniske retningslinjer, nationale og kommunale rammer for mad og måltider, ernæring på tværs af sektorer, institutioner og kompetence, høj prioritering af mad og måltider, eksempelvis med brug af kulinarisk screening. At være optaget af patient- og brugerinddragelse er særdeles vedkommende for Kost & Ernæringsforbundets medlemmer, siger Ghita Parry.

Kilde