Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Professionen på dagsordenen i 2013

Året startede med overenskomstforhandlinger, der, typisk for krisetiden, endte med et magert resultat. Det endte dog ikke i konflikt, som underviserne var udsat for. Her talte jeg for en reel forhandlingsløsning sammen med et samlet forretningsudvalg fra vores hovedorganisation, FTF: “Vi har brug for en forhandlingsløsning eller i det mindste et balanceret lovindgreb, der tager hensyn til begge parter i konflikten”, lød det fra os. Regeringen valgte at gribe ind, og resten af historien kender vi.

Kost & Ernæringsforbundet fyldte 90 år i april, og knapt var fødselsdag og overenskomstforhandlinger overstået, før der stod kongres på programmet. Her valgte vi at fastfryse kontingentet og satte et fornyet fokus på rekruttering af flere medlemmer – Kost & Ernæringsforbundet skal også fremover være en stærk stemme for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige. “Det bør være en naturlig ting, at man ikke kan snakke medicinsk behandling uden at snakke ernæring”, sagde køkkenchefen på Rigshospitalet, da vi i efteråret lancerede en række anbefalinger for fremtidens hospitalsforplejning sammen med køkkencheferne for landets hospitaler. Anbefalingerne gav genlyd og var med til at sætte fokus på de store udfordringer med underernæring blandt patienter og ældre. Det var også underernæring, der flere gange tog dagsordenen under valgkampen i november. Og til medierne udtalte sundhedsminister Astrid Krag, at “alle kommuner skal have en måltidspolitik”. Her kan jeg kun være enig.

Det har været et travlt og begivenhedsrigt år, hvor professionen og behovet for flere kost-, ernærings- og sundhedsfaglige er blevet sat på dagsordenen, og jeg forventer ikke mindre af 2014. Tiden står ikke stille, og det gør arbejdet for professionen heller ikke.

God jul og godt nytår.

Ghita Parry
/ Formand