Relateret indhold

Fagbladsartikel 07/05/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 07/05/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/06/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 4-2020
Christine Bille Nielsen [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov  [ FOTO ]
Fagbladsartikel 24/06/2020 Månedens opskrift: Danske Skaldyr
Tina Juul Rasmussen    [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 24/06/2020 Ledelse under Corona kræver mod

Reform skal give uddannelserne en skarpere profil

  • GHITA PARRY / FORMAND
    GHITA PARRY / FORMAND

Lige nu arbejder Kost & Ernæringsforbundet derfor intenst med at udvikle uddannelserne sammen med professionshøjskolerne, KL og Danske regioner, Sundhedsstyrelsen og Sundhedskartellet. Mit mål er klart: professionsuddannelserne skal fortsat være populære uddannelser, profilerne skal være skarpere og genkendeligheden i professionsfeltet tydeligere. Det handler om at øge kvaliteten i uddannelserne og begrænse kompleksiteten, at tydeliggøre fagområderne og matche uddannelserne med arbejdsmarkedets behov og udviklingen indenfor sundhedsområdet. Det handler ganske enkelt om at øge professionsbachelorernes muligheder for beskæftigelse.

Der er nemlig ingen tvivl om, at der er brug for fleksible, dygtige og professionsstærke bachelorer på fremtidens arbejdsmarked. Tag bare de danske kommuner som eksempel. Med et sundhedsvæsen i opbrud får kommunerne flere og flere sundhedsopgaver, og de får brug for endnu flere kloge hoveder til at løfte de opgaver, der vedrører kost, ernæring og sundhed.

Også den private sektor har brug for professionsbachelorerne. Med massive og langvarige satsninger på Danmark som fødevarenation får flere og flere fødevarevirksomheder øjnene op for de opgaver, bachelorerne kan varetage. De kan koble teori og praksis og forstå kundens eller borgerens behov.

Det står endnu ikke klart, hvordan den nye studieordning bliver. Jeg tror dog godt, jeg kan sige, at de uddannelser, der ser dagens lys til sommer, vil gøre det endnu mere klart, hvad en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og i Global Nutrition and Health kan. Vores ambition om at uddanne endnu bedre til gode job er vi heldigvis ikke ene om. Derfor kan det kun blive godt.