Så landede retten til tidlig pension

”Aftalen er en kærkommen håndsrækning til ernæringsprofessionelle, som har haft et hektisk arbejdsliv, herunder dem med meget tungt arbejde. Det er en solidarisk og stærk aftale, der hjælper alle dem der i årtier har knoklet for vores samfund. Det vil jeg gerne kvittere for ”, lyder reaktionen fra Kost og Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry.

Aftalen fastholder grænserne på 42, 43 og 44 års virke på arbejdsmarkedet for at opnå retten til pensionen. Til gengæld har forligspartnerne i SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti fået flere ændringer ind i aftalen. Kredsen af personer, der får ret til pensionen, udvides i kraft af, at mere tæller med i optjeningen til tidlig pension. Der sættes nye penge af til arbejdsmiljøforbedringer. Og samtidig udvides den parallelle ordning med seniorpension, som man fremover kan få pensionen, hvis man ikke kan arbejde 18 timer ugentligt.

Det glæder forbundets formand, at der er i den endelig aftale er blandt andet er blevet lagt vægt på, at obligatoriske praktikforløb også tæller med i opsparingen til en tidligere pension.

”Den endelige aftale ser ud til at kunne være god for lidt flere grupper af de ernæringsprofessionelle. De kan nu se frem til at have kræfter til at kunne have flere gode år på Pension og måske bage boller med deres børnebørn,” fortsætter Ghita Parry.

Du kan læse hele aftalen om retten til tidlig pension her.