Saltpartnerskabets mål er at reducere befolkningens saltindtag, så kvinder i 2014 har et saltindtag på gennemsnitlig 5 g dagligt og mænd et saltindtag på 6-8 g dagligt. Det svarer til en gennemsnitlig reduktion i saltindtag på 3 g pr dag.
Indsats i saltpartnerskabet
- Reduktion af saltindholdet i færdigpakkede fødevarer m.v.
- Mærkning af fødevarernes indhold af salt, herunder Nøglehulsmærkning.
- Reduktion af saltindholdet i kantinemad og i udespisningsbranchen generelt, herunder udvikling af et Nøglehul til udespisning.
- Oplysning til borgerne om salt og sundhed, herunder målrettet information i forhold til viden om hvem der bruger mest salt.
- Oplysning til mad- og sundhedsprofessionelle.
- Monitorering af indsatsen.
- Deltagelse i EU´s saltprogram.
Kost og Ernæringsforbundets bidrager med
- Kommunikation af partnerskabets aktiviteter og viden om salt og sundhed til relevante kost- og ernæringsfaglige medlemsgrupper. Der har været afholdt mange saltmøder rundt om i landet.
- Bidrage til synliggørelse af partnerskabets aktiviteter i forhold til de nordiske, europæiske og internationale samarbejdspartnere.
- Kost og Ernæringsforbundet deltager desuden i et forum, der udvikler undervisningsmaterialer.
Medlemmer i partnerskabet:
DI Fødevarer, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, Horesta, Hjerteforeningen, Forbrugerrådet, Kræftens Bekæmpelse, FAKD, Diabetesforeningen, Kost- og Ernæringsforbundet og Fødevarestyrelsen.