Kontakt

Mad- og måltidskonsulentKaren Leth

T: 3163 6606
E: kdl@kost.dk

Saltpartnerskabet

Saltpartnerskabets mål er at reducere befolkningens saltindtag, så kvinder i 2014 har et saltindtag på gennemsnitlig 5 g dagligt og mænd et saltindtag på 6-8 g dagligt. Det svarer til en gennemsnitlig reduktion i saltindtag på 3 g pr dag.

Indsats i saltpartnerskabet

  • Reduktion af saltindholdet i færdigpakkede fødevarer m.v.
  • Mærkning af fødevarernes indhold af salt, herunder Nøglehulsmærkning.
  • Reduktion af saltindholdet i kantinemad og i udespisningsbranchen generelt, herunder udvikling af et Nøglehul til udespisning.
  • Oplysning til borgerne om salt og sundhed, herunder målrettet information i forhold til viden om hvem der bruger mest salt.
  • Oplysning til mad- og sundhedsprofessionelle.
  • Monitorering af indsatsen.
  • Deltagelse i EU´s saltprogram.

Kost & Ernæringsforbundets bidrager med

  • Kommunikation af partnerskabets aktiviteter og viden om salt og sundhed til relevante kost- og ernæringsfaglige medlemsgrupper. Der har været afholdt mange saltmøder rundt om i landet.
  • Bidrage til synliggørelse af partnerskabets aktiviteter i forhold til de nordiske, europæiske og internationale samarbejdspartnere.
  • Kost & Ernæringsforbundet deltager desuden i et forum, der udvikler undervisningsmaterialer.

Medlemmer i partnerskabet:

DI Fødevarer, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, Horesta, Hjerteforeningen, Forbrugerrådet, Kræftens Bekæmpelse, FAKD, Diabetesforeningen, Kost- og Ernæringsforbundet og Fødevarestyrelsen.