Skal din fagforening have viden om fag og uddannelse?

Min fagforening skal have viden om mit fag, uddannelse og jobmarked, siger stort flertal af lønmodtagerne i en undersøgelse foretaget af Epinion blandt 1.840 lønmodtagere. Fagforeninger med OK-mærket kender altså medlemmernes fag og branche bedst, fastslår FTF og LO.
Og det er vigtigt; et stort flertal af danske lønmodtagere forventer nemlig, at fagforeningen har særlig viden om deres fag, uddannelse og ikke mindst har kendskab til det særlige arbejdsmarked for faget – og dermed kan rådgive om udviklingsmuligheder inden for faget.

Hele 91 procent af FTFs medlemmer mener, at det er vigtigt, at fagforeningen har viden om faget og kendskab til arbejdsmarkedet for professionen. Det samme mener 80 procent af alle lønmodtagere og 70 procent af dem, der er medlem af en gul forening.

Gå efter OK-mærket, når du vælger fagforeninger

Men langt fra alle fagforeninger ved lige meget om fag, uddannelse og job. I modsætning til de gule foreninger har traditionelle fagforeninger stor viden om det specifikke fag, profession, uddannelse og arbejdsmarked for den pågældende faggruppe. Det gælder eksempelvis FTF’s medlemsorganisationer, der fx organiserer kost- sundheds- og ernæringsprofessionelle, sygeplejersker, lærere, bygningskonstruktører, pædagoger og mange andre.

”Med OK-mærket sender vi et stærkt signal om, at du er i gode hænder her. Vi kender dit fag, din profession. Vi kan hjælpe dig med at udvikle dig i det. Og mest af alt; vi sikrer dig gennem overenskomster og mulighed for hjælp, hvis du kommer i problemer. Det er en helt OK-fagforening.”

Derfor fylder faget og faglig udvikling også meget i den relancering af OK-kampagnen, som FTF og LO netop har skudt i gang. OK-mærket er et kvalitetsstempel på de fagforeninger, som har dybt kendskab til medlemmernes fag og branche, og som forhandler overenskomster med arbejdsgiverne, lyder budskabet i kampagnen!