Skal jeg testes for Corona, hvis min chef beder mig om det?

Det er en ny lov, der giver arbejdsgivere ret til at pålægge ansatte at blive testet for Corona. Der er dog visse elementer i den nye lov, som du skal være opmærksom på:

- Din arbejdsgiver kan kun kan kræve testning, hvis der er en saglig begrundelse fx hvis du har været i tæt kontakt med en person, der er testet positiv.

- Test skal så vidt muligt foretages i arbejdstiden.
Det betyder, at test ikke kan lægges på et tidspunkt, hvor du fx skulle have afholdt ferie. Derudover kan man få dækket eventuelle rimelige udgifter, der afholdes i forbindelse med gennemførelsen af testen. Det kan fx være transportomkostninger.
 

- Arbejdsgiveren skal have resultatet oplyst, derfor opfordrer Beskæftigelsesministeren til, at det elektronisk brev, som den modtages i e-boks, sendes videre til arbejdsstedet. Såfremt dette ikke er muligt, så kan arbejdsgiver i stedet anvende en tro- og loveerklæring.

Den nye Lov har en udløbsdato, som er fastsat til den 1. juli 2021.

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), som forbundet er en del af, har samlet viden og fakta i forhold til arbejdssituation med videre. Du finder al information her.