Skanderborg Chokolade-foredrag

Medlemshuset D 19/972012

Beretning fra en arbejdsplads

Jens starter med at fortælle om kakaobønnens historie fra man begyndte, at drikke/spise dem, og hvornår de kom til landet.
Det var et meget spændende foredrag og vi så, hvordan en bønnen så ud, de kan være røde/gule og grønne, vi fik også lov til at smage på dem, en spændende oplevelse.


Plukning af Kakaobønnen

Han fortalte om hvordan de blev plukket ned med hånd, så er de bedst, nogle ryster dem ned, så kan der komme nogle ned som ikke er modne, dette kan gøre at det hele bliver dårligt og derfor er det nogle gange, ikke så god en  chokolade, som det der er plukket med hånd.
Vi fik også lov til at smage noget helt ny chokolade med karamelsmag, den skal de først til at finde ud af, hvordan den skal indgå i deres fabrik, når de laver fyldt chokolade.
Han havde mange forskelle fyldte chokolader med, som vi fik til kaffen, det var rigtig godt og vi hyggede os.


Kakaobønnens betydning for mennesket.

Vi talte  også om diabetes, skal de have det søde, eller den rene vare?
Vi talte om at det kan være godt for vores krop at spise  chokolade, der er lavet flere forsøg i USA.
Vi talte om at man kan tage en chokolade kur, man skal spise 30 g mørke chokolade, inden man får sin morgen mad og det skal være over 70%, han fortalteogså  at de var 10 der havde prøve det og tabt sig ca. 5 kg på 6 uger.

Vi talte om at det ikke altid er på 70% eller mere, når de skriver det på pakkerne, det komme an på hvad der stå første i vare deklarationen. Det var er synd for jer der ikke mødte op og som havde meldt sig til, tak for et super godt foredrag.

Hilsen alle fra køkkenet på Virklundplejecenter.