Søg penge og hjælp til at begrænse spildet

Pulje til 'spildprojekter'

Miljø- og Fødevareministeriet har netop åbnet en pulje med penge til projekter, der vil komme madspildet til livs. I 2016 er der afsat 3,1 mio. kr., og den enkelte institution kan søge mellem 40.000 og 500.000 kr. til  indsatsen.

Projektet skal rumme mindst to led i fødevarernes værdikæde - eksempelvis mindre råvarespild og mindre spild af den færdigtilberedte mad. Desuden skal det kunne måles, hvor meget spildet er begrænset.

Nej til ressourcespild

Mad, der smides ud, repræsenterer et unødvendigt spild af ressourcer. Det gælder ressourcer i køkkenet, men også de ressourcer, eksempelvis energi, vand og jord, der er gået til at producere råvarene.

Mindre spild er desuden ensbetydende med flere penge til eksempelvis økologi eller til generelt at hæve kvaliteten af råvarerne.

I det seneste nummer af fagbladet kan du læse, hvordan mindre spild er blevet omsat til mere økologi i forbindelse med EAT-skolemad.

Madspildsjægerne kan rådgive

Udover penge til 'spildprojekter' er det også muligt at få rådgivning fra Madspildsjægerne, der er et andet af de initiativer som Miljø- og Fødevareministeriet står bag.

Et af de køkkener, der allerede har haft besøg af Madspildsjægerne, er kantinen hos Man Diesel og Turbo. Og resultatet har været forrygende. I løbet af få måneder har kantinen begrænset spildet med 50 procent ved at udportionere maden på bufetten, bruge skrællerne i produktionen mv. Også det kan du læse mere om i fagbladet i juni.

Søg nu

Puljen mod madspild skal søges elektronisk via et ansøgningsskema på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.  Ansøgningsfristen er den 15. september.

Kilde