Spis med, når Danmark spiser sammen

Mange er alene og spiser alene. Men da mad smager bedst i fællesskab er et fælles måltid en god anledning til at stifte nye bekendtskaber og skabe netværk på tværs af generationer, kulturer og samfundslag, skriver Folkebevægelsen mod ensomhed, der står bag eventen Danmark spiser sammen.

Folkekøkken på EUC Nordvestsjælland

Det har EUC Nordvestsjælland taget konsekvensen af. Og i februar besluttede skolen at ’dele kantinen’ med lokalområdet og invitere til fællesspisning, hvor ernæringsassistenteleverne og deres faglærere tilberedte maden.

- Vi har en stor kantine, som står ubrugt hen om aftenen. Et folkekøkken er hyggeligt og kan samle folk på tværs af aldersgrupper, siger skolen til Dagbladet.

Skolen vil invitere til fællesspisning igen i uge 17.

Familien spiser med på Sygehus Lillebælt

Også Sygehus Lillebælt har taget konsekvensen af, at ’mad er bedre, når man spiser sammen’. Her tilbyder køkkenet, at patienterne kan spise sammen med deres pårørende.

- Det betyder meget for familiens samhørighed, siger økonoma Lene Juul Christensen, der har fået mange positive tilbagemeldinger fra de pårørende.

Spis med eller inviter

Det er tredje år i træk at Folkebevægelsen lægger op til, at Danmark spiser sammen og mere end 70 organisationer og foreninger har sluttet sig til og inviterer i år på et fælles måltid.

Du er også inviteret. Eller du kan være den, der inviterer mennesker inden for til et måltid – på plejecentret, i skolen, daginstitutionen, rådhuset eller hvor du er.

Danmark spiser sammen fortsætter hele året, så du kan planlægge, som det passer dig. Arrangementerne i uge 17 skal blot inspirere til at række ud og invitere indenfor - professionelt såvel som privat.

#madkanmereendatmætte

Du kan tilmelde dig eller oprette et måltid på:

Danmark spiser sammen