Spisemærker og økopriser på årets Food Fair

Mandag den 23. februar var udråbt som Økodag på Copenhagen Food Fair, der blev holdt i Bella Center i København den 22.-24. februar.

Økologisk Landsforening brugte anledningen til at uddele Årets Økopris og fødevareminister Dan Jørgensen uddelte økologiske spisemærker i bronze, sølv og guld til 32 institutioner.

1.000 mærker

De 32 spisemærker resulterede i, at antallet af spisesteder med et økologisk spisemærke nu har rundet de 1.000. Det var Daginstitutionen Rosenåen i Glostrup, der fik æren af at få mærke nummer 1.000. I Rosenåen serveres mad for 15 vuggestuebørn og 87 procent af råvarerne er økologiske.

- Det har stor betydning for økologiens udbredelse at vi har køkkenprofessionelle, som får økologien ud til børnehavebørnene, arbejdspladserne, hopitalssengene og til de ældre på plejehjemmene, sagde formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, ved overrækkelse af spisemærkerne.

Årets Økopris

Økodagen blev også brugt til at uddele Årets Økopris, som Økologisk Landsforening står bag. Prisen gik til Københavns overborgmester Frank Jensen. Han fik den, fordi 80 procent af indkøbene i de kommunale institutioner er økologiske. Og målet er, at nå op på 90 procent i løbet af 2015.

- Københavns Kommune er dermed langt foran det nationale mål om 60 procent i 2020. Det er et ambitiøst projekt, som er banebrydende i verden, lød det fra Økologisk Landsforening.

Prisen er medarbejdernes

Frank Jensen tog imod prisen på vegne af 1.750 medarbejdere. 'De er med til at sikre, at økologien ikke alene er en mission på et stykke papir, men noget som praktiseres i virkeligheden', sagde han og understregede, at den høje økologiprocent er nået ved at minimere madspildet, skrue ned for kødet og op for sæsongrøntsagerne.

Kilde