Spiserobot giver livskvalitet

Hjælp af robot

I ni måneder har 25 fysisk og mentalt handicappede fået hjælp til at spise af robotter, fortalte Rikke Sølvsteen Sørensen på Personalepolitisk Event 2012.

Mere om Personalepolitisk Event 2012

Rikke Selvsteen Sørensen er specialkonsulent og projektleder for velfærdsteknologi i Socialstyrelsen.

Livskvalitet

Robotten har givet de handicappede borgere større livskvalitet, fordi det for første gang er muligt for dem at spise selv.Robotten består af en metalarm, der holder en ske. Den handicappede betjener selv robotten på den måde, der nu passer bedst i forhold til handicappet.

Glade medarbejdere

Medarbejderne er også glade for robotterne, fordi det giver mere ro omkring måltidet og større frihed til at hjælpe borgerne. Derudover får personalet op til en halv time, som kan bruges på andre gøremål end måltidet.

At personalet bliver fri for at made de handicappede borgere er den største positive faktor for personalet, viser forsøget. Det er positivt, fordi de handicappede borgere er glad og stolte over, at de kan spise selv.

Evaluering

Evalueringen af forsøget bliver offentliggjort omkring den 1. juli 2012 - men allerede nu står det klart, at robotten løfter kvaliteten af samværet mellem personalet og de handicappede borgere.

Kilde