Stem på økologien - og få andre til det samme

De offentlige køkkener er nået langt med 2020-planens mål om økologisk omstilling, men politikerne skal sætte nye mål for at holde kursen. Det opfordrer Kost & Ernæringsforbundet dem til i samarbejde med Økologisk Landsforening. Det sker gennem kampagnen ’ØkoValg 2017’, som du kan læse om på hjemmesiden økovalg.dk

Her finder du blandt andet ’Det økologiske danmarkskort’, der viser, at mere end 1.000 af de kandidater, der stiller op til kommunal- og regionalvalget, vil gøre arbejde for mere økologi i deres kommune eller region. Kandidater har hver især svaret på seks spørgsmål, og et af dem handler om økologi i de offentlige køkkener.

Det her kan du gøre

Du kan hjælpe kampagnen – og økologien – på vej ved at tjekke kandidaterne i dit valgområde og stemme på dem, der stemmer for økologien. Men inden du skal i stemmeboksen, er der andre ting, du kan gøre for at sætte økologien på dagsordenen. Her er nogle tip:

  • Du kan dele siden med det økologiske Danmarkskort via de sociale medier, så dine venner og bekendte kan blive opmærksomme på ØkoValg 2017, og se hvilke kandidater, som støtter mere økologi i deres kommune og region.                                                                                                                                                           

  • Du kan melde dig til ØkoValg 2017 på Facebook, hvor vælgere og politikere udveksler erfaringer og holdninger og gør opmærksom på politiske aktiviteter. Når du har tilmeldt dig, kan du invitere andre til at deltage.

  • Du kan bruge hashtag #økovalg på de sociale medier, så kan vi finde og eventuelt dele dine begivenheder eller posts. Tag også gerne @økologisk landsforening og @kost & ernæringsforbundet.                                                                                                  

  • Skriv eventuelt et læserbrev. Læs her om længden på læserbreve, hvordan man skriver et stærkt læserbrev, og find kontaktoplysninger på de store avisers debatredaktioner.

  • Mød op til de lokale politiske debatter, og spørg politikerne om de vil støtte mere økologi i de offentlige køkkener eller andre af de seks øko-forslag. Henvis til de mange fordele ved økologi f.eks. renere natur, ingen sprøjtegifte, bedre dyrevelfærd og bedre smag (se dem her).

  • Du kan følge Økologisk LandsforeningI Love Øko og Kost & Ernæringsforbundet på Facebook.

  • Stem personligt på en øko-venlig kandidat. Det er din mulighed hvert fjerde år, når der er kommunal- og regionalvalg. Til dagligt kan du stemme med ’indkøbskurven’, når du handler i forbindelse med dit arbejde eller til dig selv.

Kilde