Store smagedag – en festdag for den gode smag

Dagen giver bl.a. de køkkenprofessionelle mulighed for at mane fordomme i jorden om at mad fra storkøkkener er ensbetydende med dårlig mad. 

Hvert år har et tema – et kreativt benspænd, som køkkenerne skal arbejde ud fra. I år er det skyr, hytteost og fløde i det sundhedsbevidste køkken.

Skuekøkken og timiankager

På Omsorgscentret Hjortespring, Herlev, fejrer de Store Smagedag med blandt andet skuekøkken, hvor beboerne inviteres ud i køkkenet og ser, hvordan den daglige mad tilberedes. Bagefter serveres hyggelige smagsprøver, hvor der er blevet eksperimenteret med opskrifter og smag.

- Der skal være lidt løjer på dagen, så derfor vil vi også udfordre beboerne med fx med småkager med hytteost og timian. Det har de garanteret aldrig fået tidligere, men det er også ok, at sige ”buh”, siger Asta Poulsen, køkkenleder. Store Smagedag bruges også som en pejling af beboernes ønsker, som vil indgå i den fremtidige menuplan.

Fakta:

  • Baggrund: Ideen bag Store Smagedag stammer oprindelig fra Frankrig, hvor en række kokke indførte en årlige dag for at gøre skoleelver bevidste om landets regionale fødevarer og det smagsmæssige potentiale i kvalitetsvarer. I den danske version har dagen de sidste 6 år været en fejring af storkøkkenerne.
  • Store Smagedag er arrangeret af foreningen Store Smagedag, bestyrelsesformand er Gitte Breum direkte (+45 38 632 220)
     
  • Konkurrence: Deltagende køkkener kan efterfølgende deltage i konkurrencen Store Smagedagsprisen 2015, som kåres på Fødevaredagen den 28. oktober 2015. Deadline for deltagelse er 25. september – se mere om tilmelding på hjemmesiden her.