Styrket nordisk samarbejde for sundheden

Samarbejde

Et styrket samarbejde vil kunne fremme viden og kendskab til den rolle, som mad spiller for alle, der spiser offentligt produceret mad på jobbet, i skolen eller på hospitalet. En rolle, der er med til at udvikle sundhed, økologi og bæredygtighed, skriver Kost & Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry, professor i ernæring og offentlige madsystemer fra Aalborg Universitet Bent Egberg Mikkelsen og generalsekretær for Nordisk Union Hotel, Restaurant og Turisme Aage Jensen i Altinget Fødevarer.

Praktik og forskning

Samarbejdet, der skal stykres, er mellem praktikere i både køkken og indkøbsled, fagfolk i uddannelsessektoren, forskere og organisationer samt ledere og beslutningstagere på det politiske og institutionelle niveau. Samarbejdet vil også kunne binde udviklings-, uddannelses- og forskningsmiljøer inden for Ny Nordisk Mad sammen, skriver de tre.

Klar vision

Det styrkede samarbejde skal føre til en klar vision for Maden til de Mange - arbejdet med visionen bliver sat i gang sidste år på konferencen om Ny Nordisk Mad. På konferencen kom det frem, at indkøbsstrategierne runde om i de nordiske lande lægger lige så meget vægt på kvalitet, økologi, ernæring og lokal produktion som på, at de offentlige penge til indkøb skal bruges med omhu.

Konferencen

Ny Nordisk Madkonferencen finder sted den 6.-7. november 2012 i Oslo.

Kilde