Sund børnemad? - dit valg

Læs mere om dagen og se video på tv-kalundborgs hjemmeside: Frisk fisk blev til lækker mad i børnehaven

TV2 Øst kom også forbi - deres video kan ses her: Fisk til frokost

Sund børnemad? – dit valg

D. 10 september var Kost & Ernæringsforbundet og FOA gået sammen om at arrangere en national ’madvalgsdag’. Formålet var at sætte fokus på vigtigheden af, at indføre sunde madordninger i landets daginstitutioner..

Formålet med dagen var :

  1. At sætte fokus på vigtigheden af, at indfører sunde madordninger i landets daginstitutioner.  
  2. At sikre, at de kostfaglige bevarer deres arbejde, hvert 2. år er deres job i farer.

16 børne institutioner i region Sjælland deltog og serverede en menu bestående af fiskepakker med årstidens grønt og mild karrysovs.

På dagen, besøgte jeg ’Toppen’ i Kalundborg. Kirsten Herlev og hendes kollegaer havde takket ja, og deltog i den nationale maddagsvalg. Et tiltag som FOA og Kost og Ernæringsforbundet var gået sammen om at arrangere. Toppen er en vuggestue med 70 børn, som dagligt får frisk tilberedt økologisk mad.

På samme adresse ligger børnehaven Eventyrhuset, hvor der er 60 børn, her sagde forældrene tilbage i 2012 nej tak til madordning.

Kl. 10 ankom jeg til Toppen, der var liv og glade dage. Uden for køkkenet havde pigerne lavet et lille bord i børnehøjde, på det bord lå der en masse dejlige forskellige havdyr. Hornfisk, sild, fladfisk, krabbekløer og blæksprutter for at nævne nogen af dem. På skift kom børnene i mindre grupper, fra vuggestue og børnehave, ud og så og rørte ved fiskene. Børnene var nysgerrige og gik med stort arrangement til opgaven sammen med deres pædagoger.

Kirsten, leder af køkkenet, håbede sammen med de andre i køkkenet, at forældrene i børnehaven ville stemme ja, ved madvalget  så disse børn i fremtiden også kunne får frisk økologisk mad hverdag.  Køkkenet i Toppen er nyt og kan godt tilberede mad til de 60 ekstra børn. Kirsten lagde ikke skjul på, at tiltaget på dagen, hvor også børnehavebørnene blev bespist, var reklame for at få forældrene til at stemme ja.

Køkkenet havde også fanget pressens interesse for projektet, og havde i august haft et stort stykke i Nordvestnyt. Rigtig god PR at få pressedækning op til maddagen. Mens jeg var på besøg ringede de fra TV Kalundborg og meldte deres ankomst. Super godt for køkkenets mission.

Den bedste nyhed er. Forældrene til børnene i børnehaven sagde ja tak, så inden længe skal Eventyrhuset også nyde godt af køkkenets dejlige mad.