Sundhedsfremme på arbejdspladsen

Glade prismodtagere

- Vi havde selvfølgelig selv sendt projektet ind, men vi havde altså ikke regnet med at vinde, siger de.

Bedre livsstil

Projektet, der har givet dem prisen, er gennemført på virksomheden MAN Diesel og Turbo, hvor de fik 15 ansatte til at forbedre livsstil ved at vejlede i sund mad og motion, tegne sundhedsprofiler og give medarbejderne et sundhedstjek.

Sundhedsfakta på nettet

Noget af det, der gjorde indtryk, var at opdage, at det koster to en halv times motion at forbrænde en pizza. Og ti timer, hvis man bliver siddende foran computeren, fortæller Mette Larsen. Noget de ansatte 'opdagede' ved at følge med i de daglige sundhedsfakta, som Stine og Mette lagde på virksomhedens intranet.

Projektet var en succes

Vejledningen virkede. - En af de ansatte fortalte, at hans hund var gået to huller ned i halsbånd, griner Mette Larsen, der dog kan bekræfte, at også de ansatte selv havde tabt fedt, forbedret deres kondi og fået flere muskler ved at spise bedre og motionere mere.

Det betaler sig

Sundere medarbejdere kan øge produktiviteten i virksomheden, så projektet viser, at det betaler sig at løfte livsstilsændringer op på et strategisk niveau, fastslår Mette Larsen og Stine Hansen.

Noget for pengene

Stine og Mette har heller ikke selv tænkt at føre et stillesidende liv, selvom Stine vil bruge sin halvdel af prisen på 10.000 kr. til en ny computer. Mettes andel skal bruges i London, inden hun i maj vender tilbage til MAN Diesel og Turbo. Denne gang uden Stine, der flytter tilbage til Århus.