Superkøkken alligevel

Protester har båret frugt

Ja, det betaler sig at sige sin mening og kæmpe indædt med sin faglighed, sin viden og sine erfaringer for at blive hørt og taget alvorligt. Det kan medarbejderne i køkkenerne på sygehusene i Herning og Holstebro nu sige til sig selv.

En god nyhed

Efter massive protester mod at bygge et sygehus uden et køkken, kan de nu se frem til, at supersygehuset i Gødstrup alligevel får et køkken tæt på patienterne.

Det skrev Herning Folkeblad i fredags.

– Det er bare en god nyhed på en god dag, lød det fra en meget tilfreds regionsformand, Jette Nielsen, i Region Midtjylland.

Køkkenet blev sparet væk

Meget længe har det set ud til, at det nye supersygehus i Gødstrup ville ende uden køkken. I hvert fald i første omgang. Så kunne køkkenet komme til senere, hvis der blev plads, og råd ...

Den beslutning kunne medarbejderne i køkkenerne på hospitalerne i Holstebro og Herning ikke sidde overhøring. I juli skrev de et åbent brev til formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, og hospitalsdirektør Henning Vestergaard og inviterede dem siden til et møde, for at drøfte sagen.

Ernæring skal være en del af behandlingen

I brevet skrev de, at politikerne har et ansvar for patienternes ernæring. Og det ansvar er stort, da undersøgelser viser, at omkring 40 procent af patienterne er i fare for at blive underernærede.

Det er dybt uansvarligt at bygge et supersygehus uden køkken, lød det fra medarbejderne, og de forklarede, hvor vigtigt det er, at udnytter den fagspecifikke viden, som de ernæringsprofessionelle på sygehusene har, til at gøre ernæringen til en del af behandlingen.

Køkkenet skal være en del af sygehuset for at tilgodese patienternes individuelle behov, sagde også regionsformand Jette Nielsen dengang.

Ny beslutning

I fredags kunne alle kost-, ernærings- og sundhedsfaglige i det midtjyske så med stor tilfredshed læse i avisen, at deres og andres kamp, har båret frugt.

Køkkenet kommer og det kommer til at koste godt 30 mio. kr. forudsat at inventaret fra de eksisterende sygehuskøkkener genbruges, skrev avisen. 

Kilde