Supersygehus uden storkøkken?

Rundt omkring i landet er flere såkaldte supersygehuse på vej.

I Gødstrup er de allerede langt med planerne om et nyt supersygehus, og grundet pladsmangel overvejer man nu at sløjfe køkkenet.

Det har fået køkkenpersonalet i Holstebro og Herning til tasterne og de mener, at det er et helt uansvarligt sted at spare. Derfor har de i et åbent brev  inviteret Bent Hansen og hospitalsdirektør Henning Vestergaard til et møde om sagen.

Udsnit fra brevet:

Kære Bent Hansen og Henning Vestergaard

Vore politikkere har også et ansvar for at levere den mest optimale ernæring til syge og gamle, hvorfor vi anser det som dybt uansvarligt, at bygge et supersygehus uden et køkken…”

Vi føler et medansvar for, at ernæringen bliver tilgodeset ud fra en række fag specifikke mål og en masse viden, opsamlet blandt yderst professionelle aktører, så også ernæringsdelen bliver ”Super”.

LÆS HELE BREVET HER

Ernæring lige så vigtig som medicin

Ernæringen skal altså tænkes med ind i behandlingen på hospitalet. Her er det vigtigt med nærheden af køkkenet, hvis patienterne individuelle ernæringsbehov skal tilgodeses.

Jette Nielsen, der er formand for region midtjylland i Kost & Ernæringsforbundet, udtaler i samme forbindelse:

”Det er dybt uansvarligt ikke at tænke et køkken ind i et nyt sygehusbyggeri. Ernæring er lige så vigtig for patienterne som den medicinske behandling”, fortæller hun og fortsætter:

”Det bliver væsentligt sværere at sikre den rette ernæring, og med et køkken, der ligger udenfor hospitalet skaber det en række komplekse udfordringer, hvis man vil den underernæring til livs, som 30- 40 % af patienterne lider af”, slutter Jette Nielsen af.

Se indslaget fra TVMidtvest her: