Svar fra Liselott Blixt (DF)

politiciantNameHvordan vil du arbejde for, at der er de fornødne ernæringsfaglige kompetencer på plejehjem og i hjemmeplejen, så ældre borgere ikke bliver underernærede?
Jeg har i mange år arbejdet for at maden blev tilberedt på selve stedet og det har vi snart opnået i min kommune Greve. Det viser sig at de nyder maden meget bedre når de kan dufte den og se den bliver tilberedt.
 
Har kommunen en mad og måltidspolitik, der sikrer, at ældre ikke risikerer at blive underernæret?
Ja i min kommune er vi selv med inde over og smager selv på den mad som borgene skal have for at sikre at den ikke bare er ernæringsrigtig, men også smager godt.
 
Vil du sørge for at ældre borgere i kommunen ernæringsscreenes og får professionel kostvejledning, hvis de er i risiko for underernæring?
Vi skal holde øje med de ældres vægt, om der decideret er brug for screening er jeg i tvivl om, da hjemmeplejepersonale bør have en uddannelse der gør at de kan se om en ældre medborger er underernæret eller mistrives på anden måde. De ældre skal have det godt uanset hvad og de skal ikke føle at de er under kontrol, men lever et sted hvor der er opmærksomhed på at de trives og har det godt.