Sygehuskost

Sygehuskost er beregnet til patienter, der har nedsat kostindtagelse på indlæggelsestidspunktet eller er i risiko for at komme i ernæringsmæssig truet situation under indlæggelse.

Måltidsfordeling

Det anbefales, at kosten fordeles på 3 mellem måltider og 3 større hovedmåltider.

  • Morgen 20-25 %
  • Formiddag 5-10 %
  • Middag 20-25 %
  • Eftermiddag 5-10%
  • Aften 25-30%
  • Sen aften 5-10%

Næringsstoffordelingen

  • Kulhydrat 40 – 45 E% med et kostplanlægningsmål på 42 E%.
  • Kostfibre højst 2 g pr. MJ 15- 20 g pr dag.
  • Tilsat sukker øger energitætheden og kan bruges i nødvendigt omfang.
  • Protein 15-20 E% med et kostplanlægningsmål på 18 E%.
  • Fedt 35 – 45 E% med et kostplanlægningsmål på 40 E%.
  • Tilførsel af 3 E% essentielle fedtsyrer fra eksempelvis olie.

Vitaminer og mineraler

Tilskud af vitamin og mineral tablet er tilrådeligt.