Tættere på en vinder

Antallet af indstillinger til de økologiske Køkkenroser har ifølge Landbrug og Fødevarer været højere i år end tidligere, og der er mange typer af køkkener at vælge imellem. Køkkenerne er nomineret i fire kategorier, nemlig central- og hospitalskøkkener, daginstitutioner, plejehjem og sociale døgninstitutioner eller leve-bomiljøer, skoler og uddannelsessteder.

De nominerede køkkener er først og fremmest valgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener. Og så er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad med fokus på sæsonens økologiske råvarer.

De nominerede køkkener

Central- og hospitalskøkkener
Horsens Sygehus og Hvidovre Hospital

Daginstitutioner
Kong Tumle i Søborg 
Toppen & Eventyrhuset i Kalundborg

Plejehjem og sociale døgninstitutioner eller leve-bomiljøer
Frydenholm i Holte 
Skjulhøjgård i København

Skoler og uddannelsessteder 
Sct. Jørgens Skole i Roskilde 
Thy-Mors HF & VUC’s kantine i Thisted

Vinderne kåres i september

Juryen besøger de nominerede køkkener i juni og juli og præsenterer vinderne på ‘Fødevaredagen’ den 24. september. Det foregår på Hindsgavl Slot på Fyn.

De Økologiske Køkkenroser uddeles i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Kost og Ernæringsforbundet, FOA og 3F.

Kilde