Tip Fødevarestyrelsen om snyd

Dårlig hygiejne, hår i maden eller en manglende smileyrapport i vinduet. Det er ikke i orden. Derfor appellerer Fødevarestyrelsen nu om, at du anmelder det, hvis du har haft en dårlig oplevelse med sjusk eller snyd i branchen.

I en pressemeddelelse skriver styrelsen at fødevaresikkerheden heldigvis er i top på langt de fleste spisesteder og fødevarevirksomheder. Men ikke alle steder. Og i år har anmeldelser fra forbrugerne ført til, at Fødevarestyrelsen har foretaget 2.500 kontroller. Og i godt en fjerdedel af tilfældene var der noget at komme efter.

– Det er derfor til stor hjælp, når Fødevarestyrelsen får et tip, for så kan fødevarekontrollen hurtigt skride ind over for en mistanke om snyd eller sjusk, siger fødevaredirektør Annelise Fenger.

I modsætning til tidligere, kan anmeldelsen til fødevarestyrelsen i dag foregå anonymt, hvis du ønsker det. F.eks. hvis du anmelder egne kolleger eller egen arbejdsplads. 

– Folk må aldrig frygte for deres job eller omdømme, hvis de går til myndighederne med en fornemmelse af, at noget ikke er, som det skal være.

Kilde