Tjek lønsedler og breve på din telefon

Siden 1. november har alle breve fra det offentlige været digitale. Alle med undtagelse, af de få, der har fået dispensation, f.eks. fordi de ikke har eller kan bruge en computer, modtager breve i deres e-boks. Det gælder ejendomsskattebilletten, meddelelse om børnetilskud, indkaldelse til syn af bilen og meget mere.

Lønsedler og andre meddelelser

For offentligt ansatte betyder det, at lønsedlen med sikkerhed lander i din e-boks. Men også andre breve fra arbejdsgiveren kan komme til dig via e-boksen. Som offentligt ansat kan du f.eks. blive indkaldt til en sygesamtale eller en tjenstlig samtale. Og du kan endda modtage en opsigelse fra din arbejdsgiver gennem en besked i e-boksen.

Pligt til at åbne posten

Reglerne er sådan, at du har modtaget din arbejdsgivers besked på det tidspunkt, den er leveret i din e-boks. Det er derfor vigtigt, at du har en rutine, hvor du jævnligt tjekker din digitale postkasse, så du ikke overser vigtig post. Du kan gøre det lettere for dig selv ved at bede om at få besked på e-mailen, hver gang der er post. Se via linket nedenfor (guide til e-Boks), hvordan du gør det.

Du kan også tjekke din e-post på mobiltelefon (smartphone) eller tablet, hvis du har hentet e-Boks appen.

Privatansatte skal lave en aftale med arbejdsgiver

Er du privatansat, kan din arbejdsgiver ikke kommunikere med dig via digital post, med mindre du har tilmeldt din arbejdsgive som afsender. Ligesom du skal tilmelde andre afsendere f.eks. banken. Og selvom du har sagt ja til at modtage din lønseddel i e-boksen, er det ikke ensbetydende med, at din arbejdsgiver kan sende andre informationer til dig ad denne kanal.

Tjek din lønseddel

Ét er at modtage lønsedlen i e-boksen. Noget andet at tjekke om lønsedlen er, som den skal være.

Du kan få hjælp til at tjekke din lønseddel, på kost.dk, hvor du kan finde en ’Guide til løntjek’, som også fortæller, hvad du skal gøre, hvis du mener, der er fejl på lønsedlen.

Kilde