Tjek på lønnen

Løntjek

I de kommende uger, uge 45 og uge 46, kører fagforeningerne derfor en kampagne for at få alle til at tjekke deres lønseddel.

Der er hyppigst fejl i tillæg og pension. Men det betaler sig at tjekke alle løndele  grundigt efter med jævne mellemrum, opfordrer Kost & Ernæringsforbundet.

Klog af skade

Det gør Maibritt Olsen, men først efter at hun i flere år havde fået for lidt for at arbejde over i forbindelse med et job som kostfagligt eneansvarlig på et jysk plejecenter.

- Jeg var ansat i fem år og havde i længere tid haft rigtigt mange overarbejdstimer, før jeg fik mistanke om, at jeg fik for lidt for at arbejde over, fortæller hun til fagbladet Kost, ernæring & sundhed.

Med forbundets hjælp gik sagen til kommunen, der accepterede at betale de 13.000 kr. hun havde til gode plus en godtgørelse på 6.000 kr. for at have fået for lidt udbetalt i flere år.

Er du ok

Lær af Maibritt Olsens erfaring og tjek din lønseddel. Der er hjælp at hente her på hjemmesiden, hvor du får en guide til et løntjek trin for trin og viden om, hvad du skal gøre, hvis du mener, der er en fejl.

Kilde